Русия спечели мъжката щафета в биатлона, България остана на девето място

В Хохфилцен Сборная изпревари Франция и Австрия

Русия спечели мъжката щафета в биатлона, България остана на девето място
Русия триумфира със златния медал в щафетата на световното първенство по биатлон при мъжете. В Хохфилцен Сборная изпревари Франция и Австрия, а България завърши на девето място.
 
Краси Анев направи страхотен старт на първи пост, като предаде трети на Антон Синапов, който продължи да се движи в челото до втората стрелба, при която използва три допълнителни патрона, но въпреки това не успя да повали повече от 4 мишени и влезе за наказателна обиколка. След него Михаил Клечеров направи много добри обиколки, като използва само един допълнителен патрон, а на четвърти пост Владимир Илиев задържа без проблеми деветата си позиция, но нямаше шанс да атакува намиращия се пред него представител на Норвегия Йоханес-Тингес Бьо.
 

Българите завършиха надпреварата с една наказателна обиколка и 7 допълнителни патрона и изоставане от 2:50.3 от шампиона Русия. 

Руснаците, в състав Алексей Волков, Максим Цветков, Антон Бабиков и Антон Шипулин, завършиха за 1:14:15.0 часа, като използваха едва 3 допълнителни патрона.
 
На второ място завърши тимът на Франция, който въпреки чудесното представяне на Мартен Фуркад на последен пост остана а 5,8 сек от златото.
 
Бронзът отиде при тима на Австрия, който въпреки че използва 10 допълнителна патрона, изостана само с 20.1 сек от първото място. Челната шестица бе допълнена от Германия, Италия и Украйна, а пред българите се наредиха още отборите на САЩ и Норвегия.
 
В класирането по медали преди последните стартове утре води Германия с 5 златни и 1 сребърен медал, Франция има 1 злато, 2 сребра и 4 бронза, а на трето място е Чехия с 1 злато, 2 сребра и 1 бронз. За Русия това бе първо злато и втори медал общо на това световна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки