Марица спечели редовния сезон три кръга преди края

Това означава и минимум сребърни медали за жълто-сините след края на плейофите

Марица спечели редовния сезон три кръга преди края
Марица (Пловдив) си осигури първото място от редовния сезон в женската Национална волейболна лига цели три кръга преди неговия край. Според регламента на първенството, това означава и минимум сребърни медали за Жълто-сините след края на плейофите. В дербито на сезона шампионките надиграха убедително преследвачките в класирането от Раковски (Димитровград) с 3:0 (25:14, 25:6, 25:14) след 59 минути игра в зала Пловдивски университет.
 
Въпреки че тази вечер в Пловдив мачове имаха и трите мъжки волейболни отбора в града, а местният Академик Бултекс 99 игра полуфинал за баскетболната Купа България, мачът от единадесетия кръг в женската НВЛ между Марица и Раковски премина при подчертан интерес от страна на публиката. Сред над 700-те зрители по трибуните имаше агитки и на двата отбора, които създадоха много приятна атмосфера и много настроение в залата.
 
Без Виктория Григорова и Силвана Чаушева сред стартовите си осем, Марица пое инициативата още в началото на мача, но и Раковски дълго не позволи на домакините да се откъснат напред с голяма разлика. След 17:14 обаче пловдивчанки направиха дълга серия от 8 точки, включваща и три аса на Симона Димитрова, с която затвориха гейма при категоричното 25:14. Във втората част липсваше каквато и да е интрига. Маричанки продължиха да затрудняват противника от линията за изпълнение на сервис, а блокадата често довършваше разиграванията в полза на шампионките. Тя им донесе цели 6 точки в гейма, завършил при разгромното 25:6 с атака на Мария Данчева през центъра за последната точка. В третия гейм Иван Петков даде възможност на повечето си резерви да поиграят. Гостенките помогнаха и с доста непредизвикани грешки и Марица продължи да доминира. Блокада на Силвана Чаушева сложи край на мача при 25:14.
 
Топреализатор на срещата стана Симона Димитрова с 16 точки за победителките, между които четири аса, следвана от Нася Димитрова с 10 и Радосвета Тенева с 9. Най-резултатна за Раковски беше Симона Николова с 9 точки.
 

Марица вече е недостижима на върха с 11 победи, 33 точки и 33:1 гейма от 11 мача. В таблицата следват Казанлък Волей (Казанлък) със 7 победи и 24 точки и Раковски със 7 победи и 19 точки. След успеха си над досегашния втори в класирането, в следващия си мач пловдивчанки посрещат новия втори – Казанлък Волей, в четвъртък, 23 февруари, от 18:30 б.в. в зала Пловдивски университет. 

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки