Томова и Шиникова стартираха с победи в Будапеща

С това те си осигуриха 12 точки за световната ранглиста и 1020 долара от наградния фонд

Томова и Шиникова стартираха с победи в Будапеща

Българките Виктория Томова и Изабелла Шиникова стартираха с победи в първия кръг на квалификациите на турнира на твърда настилка в Будапеща с награден фонд 226 750 долара.

С това те си осигуриха 12 точки за световната ранглиста и 1020 долара от наградния фонд.

Шиникова, поставена под номер 9 в квалификационната схема, се справи със 173-тата в света Тереза Мартинцова (Чехия) със 7:5(5), 6:3 за час и 28 минути.

В първия сет и двете допуснаха много грешки, което доведе до общо шест пробива. В тайбрека Мартинцова поведе с 4:1 точки, но след това Шиникова пласира няколко уинъра и взе първия сет след 7:5 точки.

Във втория българката стартира много уверено, поведе с 4:0 гейма и си подсигури победата. За място в основната схема Шиникова ще спори с победителката от двубоя между чехкинята Тереза Смиткова и словачката Ребека Срамкова.

В същото време Томова се справи с поставената под номер 7 в квалификационната схема Александра Крунич (Сърбия) с 2:6, 6:3, 6:2. Срещата започна трудно за 152-рата в света Томова, която след 2:2 в първия сет допусна сръбкинята да вземе 4 последователни гейма.

Нещата обаче се промениха във втората част. В нея Томова допусна пробив в първия гейм, който бе затвърден от Крунич, но след това на корта имаше само тенисистка и това бе българката, която взе 5 последователни гейма, за да поведе с 5:2, а малко по-късно и да затвори сета след 6:3. В решителния трети сет Томова поведе с 5:0 и въпреки че допусна моментно разколебаване, го спечели с 6:2, а с това и мача.

За място в основната схема Томова ще срещне победителката от мача между поставената под номер 1 Анет Контавейт (Естония) и Барбара Хаас (Австрия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки