Цонга обърна Гофен на финала в Ротердам

Белгиецът загуби още един финал, Цонга спечели първа титла за годината и ще измести Гришо в ранглистата

Цонга обърна Гофен на финала в Ротердам

Жо-Вилфред Цонга спечели силния тенис турнир от сериите ATP 500 в Ротердам с награден фонд 1.7 милиона евро. В спора за титлата французинът победи поставения под номер 3 в схемата Давид Гофен от Белгия с 4-6, 6-4, 6-1 за час и 56 минути игра.

Именно белгиецът отстрани първата ни ракета Григор Димитров на четвъртфиналите в турнира.

Иначе днешният сблъсък очаквано предложи тенис от най-високо ниво. 11-ят в света Гофен успя да наложи волята си в първия сет с 6-4. Белгиецът проби на два пъти своя съперник и въпреки че Цонга върна единия пробив, сетът отиде в полза на Гофен.

Втората част бе далеч по-равностойна, като френският тенисист, шести в схемата, успя да реализира решаващ пробив в десетия гейм, за да спечели сета с 6-4. В решителната трета част умората в Гофен се оказа решаваща и белгиецът не успя да се противопостави на своя опонент, губейки сета и мача след 1-6.

Въпреки че загуби втори пореден финал, след този на София Оупън, от утре белгиецът ще бъде за първи път в своята кариера сред първите десет в мъжкия тенис.

От своя страна Цонга пък спечели своята първа титла за годината и общо 13 в кариерата си и ще измести Григор Димитров в ранглистата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки