Фенове на Левски обявиха Общото събрание за фарс

"Определено ще се наложи привържениците да спасяват клуба си", обяви Васил Колев

Фенове на Левски обявиха Общото събрание за фарс

Със скандал и напускане на залата от страна на фенове на Левски, които държат минимален пакет от акциите на клуба, започна Общото събрание в зала 6 на НДК. 

 

Привържениците на клуба напуснаха срещата заради отказ на мажоритарния собственик Спас Русев и спортния директор на "сините" Даниел Боримиров, на когото бяха прехвърлени част от ценните книжа, да има предварително обсъждане на всяка точка в дневния ред.

 

На излизане от залата членът на Управителния съвет на организацията на привържениците "Синя България" - Васил Колев, заяви, че настоящото Общо събрание е фарс.

 

„Единият не е дребен, а с три милиона акции – 10%. Чакайте, че съм леко ядосан. Извинявам се. Общо взето се случва фарс. Имаше процедурно предложение … първо ще кажа като обикновен привърженик и дребен акционер, а не като представител на тръста, но като член на тръста ще предложа и гласувам някои мерки, които този акционер да вземе преди да бъде унищожен Левски. Имаше процедурно предложение преди всяка точка да има обсъждане. То не се прие. Наложиха ни го. Хората гласуваха, като брой хора бяха почти всички „за”, големите акционери гласуваха „против”. Защото смятаме за безсмислено, когато е прието някакво решение да се обсъжда след това. Отделно, се посочи лошия пример, че на последното общо събрание г-н Русев си тръгна и не изслуша изобщо хората. Имаше предложения, записваха се, никой не отговори 6 месеца на въпросите на дребните акционери", каза Васил Колев.

 

„За радост привържениците на Левски, все пак, имат инструмент, с който да потърсят правата си да опитат да спасят клуба. Определено ще се наложи. Това са възможността да свикат общо събрание. Смята, че то е неминуемо с дневен ред, предложен от този акционер – тръста на привържениците. Много компромиси направихме. Аз бях тогава председател на тръста, преговаряхме с предните собственици. Тогава ни молиха да не се случва това нещо, докато не се стабилизирало дружеството, да направим държавна регулация и публично дружество. Левски не е частен интерес, Левски е интерес на много хора  държавата и съответно е хубаво да бъде регулиран по най-добрия начин”, добави той.

 

„Тръста си има общо събрание, доколкото знам началото на април. Знаете ли кое е най-жалкото? Тези хора, които гласуваха и които си тръгнаха, голяма част от тях са част от „Левски е твой”, които дадоха безвъзместно пари и спасиха своята любов. Сега имаме много проблеми като общност, страшно разединени сме. Успяха да ни разединят. Донякъде и ние го допуснахме това нещо от глупост или от ентусиазъм. Жалко ще е, ако се обединим в „Арена Армеец” за футбола, знаете за какво говоря”.  

 

Срещата на акционерите в НДК е втори опит за осъществяване на такава. Предишната, насрочена за 3 февруари, се провали заради липсата на кворум. То пък беше предизвикано от неприсъствието на Спас Русев. 

 

На настоящото събрание се разискват промени в Устава на дружеството, рокади в Надзорния съвет и финансовото състояние на Левски.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки