Ясни са отборите за „Финалната четворка” при мъжете за Купа България по хандбал

НСА и Фрегата играха продължения

Ясни са отборите за „Финалната четворка” при мъжете за Купа България по хандбал

През уикенда се изиграха мачовете от ¼ финалите в турнира за купата на България при мъжете. Драматично беше първо в София, където хандбалистите на НСА и бургаският Фрегата изиграха много оспорван и напрегнат двубой. До почивката „студентите” имаха аванс от 5 попадения – 13:8, но през втората част гостите се раздадоха и бяха много близо до крайната победа.

Силното представяне на вратаря Светослав Георгиев (Фрегата) доведе мача до продължения, като редовното време завърши при 21:21, а в двете допълнителни части от по 5 минути НСА успя да наложи своето превъзходство и с бързи атаки по крилата стигна до финалната четворка побеждавайки с два гола разлика 25:23.

Най-резултатни за столичани завършиха Христо Петков и Петър Симеонов, които вкараха по 7 гола. За Фрегата Пресиян Йорданов, Росен Колев и Здравко Спасов реализираха по 6 попадения.

В Гоце Делчев новаците в елита Пирин направиха своите фенове щастливи след изстраданата победа над Добруджа с 26:24 и класиране напред. Първото полувреме завърши при равен резултат – 12:12, но във второто домакините изиграха 30-те минути на висота и заслужено се поздравиха с участие в Топ 4 за Купата на България.

Също много интересен мач стана в Ловеч между Осъм и Чардафон. Гостите от Габрово направиха силно първо полувреме, в което вкараха 11 гола срещу 13 за домакините. Осъм не изпуснаха водачеството в резултата и стабилно в защита изиграха втората част, за да стигнат до финалната четворка след успеха с 27:18. Чардафон със сигурност съжаляват , че мачовете, които ще определят носителя на  Купата ще се проведат в Габрово, а те ще трябва да ги наблюдават от трибуните на зала „Орловец”. Тимът воден от Милена Иванова се представя отлично в първенството, като е на второто място в класирането, но се прости с участието за трофея на страната след поражението от Осъм. За победителите с 10 гола завърши Виктор Симеонов.

Варненското дерби между Спартак и Локомотив беше спечелено безапелационно от Локо, които водеха от първата до последната минута и заслужено лидерите в „А”РХГ се приближиха с още една крачка към спечелване на Купа България. „Железничарите” нямаха проблем със Спартак за крайното 16:36.

В Габрово на 11 и 12 март ще се проведе финалната четворка при мъжете. Пирин ГД ще играе в единия полуфинал с Локомотив (Варна), а НСА и Осъм ще спорят в другия. Победителите играят за Купата, а победените за бронзовите отличия.

През уикенда се изиграха и мачовете от първенството при жените. В 8-ия кръг поредна победа записаха Бъки, които се наложиха в Поморие над домакините с 18:30. Габровки оглавяват класирането в елитната ни група с пълен актив от 16 точки. Етър обърна Свиленград в дербито при дамите – 27:25, след като губеше на полувремето във Велико Търново с 13:15. „Болярките” изместиха по голова разлика от второто място в таблицата  свиленградчанки и вече са с 12 точки. В последния мач от кръга Ники-Спорт се наложи у дома в Сливница над  Шумен 98 с  23:19 (16:9).

Ето и всички мачове от ¼ финална фаза- Купа България, мъже :
Спартак – Локомотив Вн 16:36(7:15)
НСА – Фрегата 25:23(13:8)
Пирин ГД – Добруджа 26:24(12:12)
Осъм – Чардафон 27:18(13:11)

Жени – „А”РХГ, 8 кръг
Поморие- Бъки 18:30(7:12)
Етър- Свиленград 27:25(13:15)
Ники-Спорт -  Шумен 98 - 23:19 (16:9)

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки