Дани Алвеш: Барселона са фалшиви и неблагодарни

Тези, които управляват Барселона днес, нямат никаква представа как да се отнасят със собствените си играчи, казва Алвеш

Дани Алвеш: Барселона са фалшиви и неблагодарни

Дани Алвеш критикува бившия си отбор Барселона, че не знае как да се отнася с играчите си и обясни, че е преминал в Ювентус, защото е „победител”. Бразилецът смени Барселона с Торино миналото лято като свободен агент.

„Харесва ми да се чувствам желан и ако някой не ме иска си тръгвам. Напускането на Барселона със свободен трансфер беше удар с класа. През последните ми три сезона в Барса продължавах да чувам „Дани Алвеш си тръгва”, но директорите никога не казаха нищо”, сподели Дани Алвеш пред ABC.

„В Барселона бяха фалшиви и неблагодарни, не ме уважаваха. Предложиха ми нов договор едва когато дойде трансферното наказание от ФИФА. Затова ги изиграх в собствената им игра и подписах договор с освобождаваща клауза. Тези, които управляват Барселона днес, нямат никаква представа как да се отнасят със собствените си играчи”, смята той.

Десният бек обясни и защо е избрал да отиде в Ювентус.

„Защо Ювентус? Исках да изляза от комфортната си зона и да се състезавам на високо ниво в исторически голям клуб, защото съм победител. Такива са и в Ювентус. Това е институция, която винаги може да те научи на нещо, винаги се бори. Щастлив съм тук, открих красиви нови предизвикателства в един голям отбор”.

Алвеш спечели три пъти Шампионска лига с Барселона, но Ювентус няма успех в турнира от 1996-а.

„Имаме оръжията да се борим за Шампионска лига, определено. Тук са много суеверни, затова казваме такива неща тихичко. Нека да правим всичко крачка по крачка. Първо е Порто на Касияс, после ще видим какво идва”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки