Атлетико (Мадрид) победи Байер след гладиаторска битка в Германия (ВИДЕО)

Първият осминафинален двубой завърши 4:2

Атлетико (Мадрид) победи Байер след гладиаторска битка в Германия (ВИДЕО)

Атлетико (Мадрид) победи Байер (Леверкузен) в първия осминафинален двубой между двата тима в Шампионската лига и направи огромен скок за следващата фаза на турнира. Съперниците предложиха истинско зрелище на „БайАрена”, което завърши при резултат 4:2.

 

Реваншът на „Висенте Калдерон” ще се проведе на 15 март.

 

Другият мач, който се проведе тази вечер, също бе много резултатен. На „Етихад” Манчестър Сити победи Монако с 5:3.

 

През първото полувреме на „БайАрена” отборът от Мадрид бе по-активният. Уендел можеше да си вкара свиреп автогол  в 13-ата минута - Филипе Луис центрира в наказателното поле, където бразилецът, явно с идеята да изрита в ъглов, от движение разтресе напречната греда.

 

В 17-ата минута резултатът бе открит. Саул Нигес вкара много красив гол. Той навлезе в наказателното поле след серия от финтове и отправи техничен удар, пращайки топката в горния десен ъгъл – никакъв шанс за Лено. Това бе негов пети гол  в турнира през този сезон.

 

Атлетико поведе с 2:0 в 25-ата минута. След грешка в защитата Кевин Гамейро пое топката и стигна до наказателното поле, където се справи с Топрак и пусна към сънародника си Антоан Гризман, който сам срещу Лено с мощен шут не сгреши. Топката се удари в напречната греда и влетя във вратата.

 

С това попадение Гризман стана най-резултатният футболист за Атлетико в европейските турнири. Той вече има 13 гола и изпревари Луис Арагонес. Асистенцията на Гамейро бе негова седма с екипа на „дюшекчиите”, като всичките му  пасове до момента са били към Гризман.

 

Моя направи чудесно спасяване  в 30-ата минута след техничен удар на Кампъл.

 

В 34-ата минута Гризман бе много близо до втори гол. Той шутира силно от движение след пас на Гамейро отдясно, но Лено се намеси решително и успя да прати топката над вратата си.

 

Второто полувреме започна ударно за отбора на Байер. В 48-ата минута Белараби намали изоставането на „аспирините”. Хенрикс му подаде отдясно и той с удар от движения прати в далечния ъгъл на Моя. Гостите отговориха с бърза атака, при която Гемайро разтресе дясната греда.

 

В 59-ата минута Кевин Гамейро върна преднината от два гола, след като бе точен от дузпа. Френският национал премина технично Драгович, като прокара топката между краката му и навлезе в пеналта, но бе задържан и съборен. Той изпълни безкомпромисно в центъра на вратата и за първи път в мач от Шампионската лига се разписа и направи асистенция.

 

Зрелището продължи. Стефан Савич си вкара автогол в 67-ата минута. Юлиан Бранд центрира, Моя не се успя да се намеси добре и в опита си да избие прати в краката на Савич, след което топката влетя във вратата.

 

Последва стихиен натиск от страна на Байер (Леверкузен), като пред защитата на Атлетико имаше немалко грижи.  В 80-ата минута Хавиер Ернандес-Чичарито стреля от близко разстояние, но Филипе Луис пред голлинията изчисти.

 

Така се стигна до  86-ата минута, когато всичко бе решено. Влезлият като резерва Фернандо Торес се разписа с глава след добър пас на Върсалко и много сериозна грешка в защитата на Байер.

 

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки