Сензациите в пресата: Нов собственик от чужбина поема Ботев

ЦСКА взел 50 000 долара за Преслав, Йоргачевич губи най-много от орязаните премии на "Герена"

Сензациите в пресата: Нов собственик от чужбина поема Ботев

Сензациите в родната спортна преса на 22 февруари, сряда, 2017 година:

Меридиан мач: Нов собственик от чужбина поема Ботев


Новината за оттег­лянето на собствени­ка Георги Самуилов от Ботев разбуни се­риозно духовете в Пловдив и дори хвър­ли в паника доста от феновете. Информа­циите породиха и не малко спекулации, но обобщаването на фактите показва, че картината не е толко­ва страшна.

Хронологията на събитията е следната. На 13 фев­руари Георги Самуи­лов е уведомил пре­зидента Ангел Па­лийски и съвета на директорите, че се от­тегля. В първия мо­мент това е шокирало всички в Ботев. Саму­илов е изтъкнал като причина оставените задължения от 12 ми­лиона лева от време­то на Цветан Василев. От клуба са му благо­дарили за сериозната подкрепа в последната година и за средст­вата, които са дадени от него под формата на спонсорски дого­вор, а не като заем.

На 15 февруари ад­вокатът на Самуилов - Димитър Радев е джиросал акциите на Апостол Апостолов и от този ден сдруже­ние „Ботев" притежа­ва 61%, а ТЦ ИМЕ 39%. Ден по-късно в клуба са платили всички заплати на футболисти и служи­тели, за да няма нап­режение.

В момента се под­готвя насрочване на Общо събрание на акционерите, на кое­то се очаква в Ботев да влезе много сери­озен мажоритарен собственик. Единст­вено и само прези­дентът Ангел Палийски води разговори за придобиването на ак­циите от новия собст­веник. В момента той е в чужбина за фи­нални разговори. Със сигурност става въп­рос за много сериоз­на фирма, която ще покаже амбиции за завършване на стади­она и завръщане на отбора на мястото, на което го искат хиля­дите привърженици.

Меридиан мач: Боян Йоргачевич е големият потърпевш от орязаните бонуси

На Общото събра­ние на акционерите стана ясно, че спорт­ният директор и съ­собственик на клуба Даниел Боримиров е направил няколко про­мени в начина на пре­миране на футболис­тите. Част от безумни­те клаузи, както ги на­рече Спас Русев, са за асистенции и сухи мрежи. Така най-ощетен от реформите е вратарят Боян Йоргачевич. През сезона до­тук той е записал 12 сухи мрежи в Първа лига, а като цяло често опазва вратата си без допуснат гол, откакто е на „Герена".

По отношение на асистенциите най- много има Антонио Аниете, който е запи­сал 5 на сметката си, както и 4 гола. Бабатунде Адениджи има огледални показатели - 4 асистенции и 5 го­ла. Трябва да се уточ­ни, че от началото на сезона Левски е с нова схема за премиране, която няма аналог в България и досега ни­кога не е прилагана на „Герена".

24 часа: ЦСКА прибрал $50 000 за Преслав

50 000 долара е платил на ЦСКА казахският „Ордабасъ" за централ­ния нападател Преслав Йорданов. Заплатата на Йорда­нов за 10 месеца е 100 000 долара, което е доста по­вече от това, което е по­лучавал през кариерата си.

Фернандо Каранга и Кевин Меркадо ще бъ­дат картотекирани за двубоя с „Берое" от след­ващия кръг на първен­ството. Те ще бъдат на разпо­ложение на Стамен Бел­чев, но той ще остави със сигурност извън състава един от двамата, защото продължава проблемът с прекалено много игра­чи извън ЕС.

От състава обаче е по-вероятно да отпадне Гу-ставо Кулма, който игра доста слабо срещу „Чер­но море", като явно иска да премине в „Милионариос" и в момента ЦСКА не го интересува толко­ва. Стамен Белчев има и проблем с многото на­ционали, които бяха по­викани за двустранната игра срещу младежите в сряда на стадион „Васил Левски". Така групата му е силно намалена.

ЦСКА ще открие база­та в Панчарево на 6 март с двубоя срещу „Левски" за купата на БФС.

Труд: Ботев преговаря с чуждестранен концерн

Президентът на „Ботев" (Пд) Ангел Палийски е започнал преговори с чуждес­транен концерн, който да стане мажори­тарен собственик на клуба и да се анга­жира с изграждането на новия стадион. Това признаха от „жълто-черния" тим часове след като стана ясно, че Георги Самуилов напуска „Ботев".

„Ръководството не спира да търси реше­ние на проблемите с натрупаните вътреш-нофирмени задължения и концесията на стадион „Христо Ботев" - декларираха от управата. - Клубът изказва огромна бла­годарност към г-н Георги Самуилов за оказаната финансова подкрепа в послед­ната година и половина."

 

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки