Красимир Иванов: Левски ще продължи да функционира нормално през следващите месеци (+ВИДЕО)

"Според мен, топката е в полето на фенските организации - те предизвикаха тази буря", заяви финансовият директор на "сините"

Красимир Иванов: Левски ще продължи да функционира нормално през следващите месеци (+ВИДЕО)

Финансовият директор на Левски Красимир Иванов заяви след среща на ръководството на „сините”, че въпреки сериозните трусове в клуба, Левски ще продължи да функционира нормално през следващите месеци. По-рано днес бизнесменът Спас Русев обяви, че се оттегля от клуба и дава акциите си на „сините” привърженици.

"Спас Русев се оттегля заради нападките на феновете. Той вече върна своите 87% от акциите в клуба. От сутринта г-н Русев получи над 150 имейла от привърженици, които не са свързани с организациите. Те го молят да размисли и да остане", заяви Иванов.

Красимир Иванов също така обяви, че подробна информация за финансовото състояние на Левски ще бъде дадена утре от 19:00 часа в зала „Универсиада”, като на срещата са поканени всички фенове на клуба.

„Договорите с Виваком са подписани и активни, така че имаме някаква гледна точка. Надяваме се след срещата утре и след други срещи да намерим начин. Договорите изтичат юни догодина.”

 
„Да, задълженията към старите собственици влизат в тези 18 милиона.”
 
„Аз се надявам разумът да надделее над всички и в следващите няколко дни да стигнем до някакво съгласие за бъдещето на клуба.”
 
„Според мен, топката е в полето на фенските организации. Днес не се появиха, надявам се, че ще го направят утре, защото те предизвикаха тази буря. И утре може да не дойдат, да. Може и други привърженици да дойдат утре, не само те. Дали са с акции или просто такива, които искат да идват на стадиона. Абсолютно всички фенове са поканени. Ще кажем как ние като ръководство виждаме развитието на клуба. Аз ще водя презентацията.”
 
„Ще повторя, че клубът е в тежко финансово състояние. Клубът не е фалирал като клуб, от гледна точка на това да има назначени синдици и т.н. Но ако се стигне до разногласие, това е един сценарий, до който не искам да кажа дали може да се стигне, или не.”
 
„Не виждам проблем с лицензирането. Предвиждаме много инициативи от началото на март с привържениците.”
 
„Да, само конфликтът с феновете е причина за оттеглянето на Спас Русев”, заяви още Красимир Иванов.
 
Още от него – във видеото 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки