ЦСКА попари Берое в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

Руи Педро отново стана герой за „червените” за успеха с 1:0

ЦСКА попари Берое в края (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА постигна втора поредна победа след подновяването на Първа професионална лига. „Червените” победиха Берое с 1:0 в Стара Загора. Голмайстор отново стана Руи Педро, който се разписа в заключителните минути. Той донесе успеха и над Черно море с 2:0 в миналия кръг.

 

Така, отборът на треньора Стамен Белчев събра 41 точки и се доближи на 2 от втория Левски. „Сините” приемат от 17:30 ч. Локомотив (Горна Оряховица).

 

През първото полувреме отборът на ЦСКА бе по-активният и създаде всички по-опасни положения. „Червените” можеха да открият резултата още в петата минута, когато Руи Педро центрира добре към Густаво Кулма и той с глава отправи удар, при който вратарят Перниш се намеси без проблеми.

 

Едно от новите попълнения в редиците на ЦСКА Фернандо Каранга на няколко пъти получи отлични възможности да се разпише. В 25-ата минута той надскочи в пеналта Иво Иванов и с глава прати малко над напречната греда. Минути преди почивката той получи в наказателното поле, завъртя се добре, като се справи със защитниците около него и отправи силен удар с десния крак, но топката профуча покрай лявата греда.

 

Руи Педро също пропусна „златна” възможност. В 37-ата минута той стреля силно от чиста позиция, Перниш обаче успя да спаси с крак.

 

През първата част и двата отбора трябваше да извършат по една принудителна смяна. За Берое Матеас Делич бе ритнат от Рубен Пинто при борба за топката и напусна терена още в седмата минута. За ЦСКА това направи Петрус Бумал. Той получи тежък удар в главата от Жуниор Мапуку в 31-ата минута. Играчът на „червените” дори бе откаран с линейка в болницата.

 

В началните минути на второто полувреме се стигна до интересен момент. Топката бе центрирана от ъглов, Педро с глава отклони към Божидар Чорбаджийски, който вкара във вратата, но голът не бе зачетен, защото капитанът на гостите от София игра с ръка.

 

В 77-ата минута Фернандо Каранга прати топката за втори път във вратата на заралии след техничен удар, но и този път последва съдийски сигнал – този път за засада.

 

Иначе през втората част домакините от Берое поизравниха играта, но така и не успяха да затруднят по някакъв начин вратаря на „червените” Георги Китанов.

 

В последните 10-15 минути ЦСКА отново вдигнаха оборотите и това даде резултат. Пинто центрира отдясно,  до топката стигна Меркадо почти до аутлинията и с глава върна към Руи Педро, който с удар от въздуха се разписа. 

 

Емоциите и страстите също не липсваха. Видимо изнервен Иво Иванов направи много грубо нарушение срещу голмайстора Педро без въобще да играе с топката. Той получи само жълт картон, като може да се чувства късметлия за това. 

 

Най-чистото положения за Берое в целия мач бе пропиляно от Мапуку в 86-ата минута. Той получи в пеналта, завъртя се около Чорбаджийски и излезе сам срещу Китанов, но се забави с удара и това позволи на Николай Бодуров да се намеси решително. 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки