Щухец доминира на Супер-Г в Кран-Монтана

Линдзи Вон падна, но поне няма нови сериозни травми

Щухец доминира на Супер-Г в Кран-Монтана

Илка Щухец спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Кран-Монтана (Швейцария). 26-годишната словенка се спусна по трасето за 1:21.78 минута и се поздрави с общо шестата си победа за Световната купа и втора в дисциплината Супер-Г.

Щухец завърши втора в алпийската комбинация в Кран-Монтана в петък, а през януари беше на първото място в супергигантския слалом в Кортина д'Ампецо.

Елена Куртони е на втора позиция в днешното състезание. Италианката е на 0.50 секунди след словенската състезателка. Трета се нареди австрийката Щефани Вениер, а нейното време е с 1.09 секунди по-слабо от това на победителката. 

Американката Линдзи Вон претърпя падане, но се отърва без сериозни наранявания. 32-годишната алпийка счупи дясната си ръка през този сезон и все още не е напълно възстановена. 

Микаела Шифрин, която води в генералното класиране за Световната купа, остана едва 13-а в събота. Американската звезда има актив от 1223 точки след края на 28-ия кръг. На второ място до момента е Лара Гут (Швейцария) с 1023 точки, но тя е аут до края на сезона заради травма на коляното. Илка Щухец е на третата позиция с 965 точки.

Състезанията за Световната купа продължават в неделя в Кран-Монтана с алпийска комбинация. 

Класиране в супергигантския слалом в Кран-Монтана:
1. Илка Щухец (Словения) 1:21.78 минути
2. Елена Куртони (Италия) 1:22.28 
3. Стефани Вениер (Австрия) 1:22.87 
4. Тина Вайратер (Лихтенщайн) 1:23.04 
5. Федерика Бриньоне (Италия) 1:23.13 
6. Кайса Клинг (Швеция) 1:23.14

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки