Георги Иванов отпадна в квалификациите на гюле

Състезаващият се за Португалия Цанко Арнаудов намери място сред финалистите с 20.52 м

Георги Иванов отпадна в квалификациите на гюле

Георги Иванов не успя да се класира за финала в тласкането на гюле на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград. Българинът започна с 18.94 м в първия опит и след това направи два умишлени фаула в сектора, след като не остана доволен от метража, който беше в рамките на 19-те метра. Квалификационната норма беше 20.50 метра.

 

Общо шестима състезатели се справиха с квалификационнта норма. С най-добър резултат за финала се класира защитаващият титлата си от Прага преди две години Давид Щорл (Германия) с 21.16 м. 

 

Състезаващият се за Португалия Цанко Арнаудов също намери място сред финалистите с 20.52 м. Последен във финала влезе беларусинът Михаил Абрамчик с 19.99 м.

 

Надеждата на домакините Асмир Колашинац също не намери място сред най-добрите осем, след като записа 19.96 м в най-добрия си опит. В последния си опит обаче Колашинац тласна гюлето извън сектора и огражденията, като само късметът, че в момента наблизо не минаваше  атлет или съдия, помогна да не се случи неприятен инцидент.

 

Финалът е в 20:20 часа българско време днес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки