Георги Цонов завърши осми в Белград след контузия

Лекоатлетът ни направи само четири опита

Георги Цонов завърши осми в Белград след контузия

 Георги Цонов завърши на осмо място на троен скок на европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград, но заяви, че се е чувствал готов дори за медал. Цонов получи травма на левия прасец преди петия опит и не завърши надпреварата. Преди това в третия си опит той направи лично постижение в кариерата си от 16,78 метра.

След състезанието Цонов заяви: "Каквото можах, направих. Всичко вървеше супер. Бях готов за медал. Вторият опит беше много добър, над 17 метра, но беше фаул. Преди петия загряващо подскочих на двата крака и ме сряза левия, най-вероятно разтежение на прасеца. Това е най-гадното, че не успях да завърша състезанието.

Получи се от това, че не съм толкова зле, но не съм и трениран. Тялото се предаде.  Направих лично постижение, но бях готов за много повече, за медал и резултат над 17 метра при всички положения. Усещах го. На третия опит, който беше 16,78 м, помислих, че съм направил фаул и не го завърших както трябва. Иначе може би щеше да бъде около 16,90 или 17 м. Най-много ме е яд, че не можах да завърша състезанието и да кажа, че опитах.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки