Тихомир Иванов се размина с медал от Белград

Българинът през сълзи: "Бях нервен"

Тихомир Иванов се размина с медал от Белград
Българинът Тихомир Иванов се класира на четвърто място в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Белград.
 
Иванов постигна 2.27 метра, колкото преодоля и завършилият на трето място Павел Селиверстау (Беларус), но българинът се размина с отличието, след като направи една грешка на стартовата височина от 2.18 метра.
 
Силвестър Бендарек (Полша) спечели титлата с резултат от 2.32 метра, а сребро завоюва Роби Грабарз (Великобритания) с 2.30.
 

"Бях нервен, наистина. В момента това е обяснението ми - бях нервен, усещах се нервен, не бях спокоен, както бях вчера в квалификацията. Може би самото чувство, че съм на финал, че има толкова българи, които са тук да ме подкрепят, ми оказа влияние и се получи това напрежение около мен. Както и на мен, така и на треньора, така и на всички ни се искаше да мина границата от 230 сантиметра. Колкото и да не е, това тежи. Опитах се да го изолирам през цялото състезание. Когато скачах 227 сантиметра, си мислех, че скачам 223 сантиметра. Опитах се да не мисля за височините. Скачах, за да се забавлявам. Не толкова колкото да вляза в тройката или да взема медал. Наистина, искаше ми се, но може би няма да е сега. Трябва да изчакам още. Не знам какви поуки ще извлека. Бях добре, както вчера, така и днес. Просто бях по-нервен. Трябва да съм съсредоточен на големите височини. Просто бях нервен, видя се още от началото на състезанието ми", коментира Иванов, трудно сдържайки сълзите си. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки