България спечели 28 медала от G1 SOFIA OPEN 2017

Ключовите постижения в международния таекуондо турнир са сребро и бронз в трудна битка при мъжете до 68 кг

България спечели 28 медала от G1 SOFIA OPEN 2017

С 28 медала за България завърши 4-тото международно първенство по таекуондо G1 Sofia Open 2017. Мащабното събитие събра в зала „Арена Армеец“ над 1300 състезатели от 37 държави и над 200 клубни и национални отбори.  

 

Равносметката за българското участие показва 5 златни медала, 6 сребърни и 17 бронзови, като включването ни беше много силно и в ниските възрастови групи, и при големите. За съжаление, конкуренцията при вторите беше изключителна и не позволи много победи на нашите таекуондисти.

 

Като най-значимо се очерта участието на българите при мъжете между 58 и 68 кг, където Митко Джорджев от клуб „Гладиатор“ имаше равен резултат с настоящия европейски вицешампион Кетби Си Мохамед, но белгиецът спечели златото служебно. Бронзът също отиде при българин – взе го Владимир Далаклиев от „Сунг-Ри Атлантик“. Другата значима победа при мъжете беше в категория  до 58 кг, където Калоян Бинев, също от „Сунг-Ри Атлантик“ спечели бронзов медал. 

 

Надеждите ни при мъжете и жените – Йордан Колев, Никол Чорбанова и Теодор Георгиев – отпаднаха на четвъртфиналите.  

 

При кадетите (12-14 години) имаме два заслужени златни медала – на Александър Джорджев от „Гладиатор“ (до 57 кг) и Даниел Лaджев от „Августа“ (до 47кг). 

 

Сребърни медали при кадети, младежи и девойки спечелиха Мари Илиева от „Таекуондо Фитнес“, Стефан Стаменов – „Сунг-Ри Атлантик“ и Христо Богданов от „Кентавър“. 

 

При децата се отличиха със злато Делина Стоянова (до 27 кг), Димитър Влайков от (до 30 кг) и Марио Николов (до 40 кг) – всички от клуб „Кондор 2000“. Сребро спечелиха Виктория Димитрова от „Кондор 2000“, Марио Кафеджийски от „Рамус“ и Цветомир Богданов от “Мишън“.

 

Силно се представиха като цяло родните клубове, като най-много или значими медали отнесоха „Августа“, „Гладиатор“, „Кондор 2000“, „Рамус“, „Сунг-Ри Атлантик“ и „Класа“.  

 

Основният организатор на турнира Димитър Михайлов и вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо сподели, че турнирът е бил изключително високо оценен като цялостна организация и рефериране от представителите на международната таекуондо общност. Това беше първото ранкингово състезание, одобрено от Световната таекуондо федерация и Европейския таекуондо съюз, което се провежда в България, и един от тестовете за готовността на страната ни да домакинства на световно първенство след година.  

 

Мероприятието беше организирано от Таекуондо клуб „Рамус“ и Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия, месец преди другото ключово първенство – Европейското за младежи на 6-9 април.

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

Радослав Росенов и Рами Киуан откриват българското участие на Европейското по бокс

Вижте подробности

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки