Чапекоензе постигна първа победа на международно ниво (ВИДЕО)

Нето и Рушел бяха в групата за мача, но не се появиха на терена

Чапекоензе постигна първа победа на международно ниво (ВИДЕО)
Бразилският Чапекоензе постигна първа победа на международната сцена след трагедията със самолетната катастрофа в края на 2016 година, след като се наложи с 2:1 при гостуването си на венецуелския Сулия в първа среща от Копа Либертадорес. Само шестима човека от всичките 77 пътуващи за Колумбия през миналия ноември оцеляха, трима от тях са футболисти - вратарят Джаксон Фолман, защитникът Нето и крилото Алан Рушел. Тогава отборът пътуваше за участие във финална среща от турнира Копа Судамерикана. На Чапе отново се наложи да направи многочасов полет - този път до далечната Венецуела.
 
В емоционалната вечер на стадиона в Североизточна Венецуела Нето и Рушел бяха в групата за мача, но не се появиха на терена. Рейналдо откри резултата в 33-ата минута, а Луис Антонио вкара за 2:0 в 67-ата минута. Хуан Аранго върна един гол по-късно, но гостите от Чапекоензе удържаха победа в първия си мач за Копа Либертадорес в клубната история.
 

Другите два отбора в група 7 на турнира са Ланус (Аржентина) и Насионал (Монтевидео, Уругвай). В други първи срещи в останалите групи боливийският Хорхе Уилстерман победи с 6:2 Пенярол (Уругвай) в група 5. Два гола вкара Хосе Риос, а в края на мача му беше показан и червен картон. В група 4 Атлетико Паранаензе (Бразилия) се задоволи с 2:2 с Универсидад Католика (Чили), като гостите стигнаха до точката в последните 4 минути, а секунда след втория гол останаха и с десет души на терена. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки