С човек по-малко Дунав стигна само до реми с Локо Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ларин получи директен червен картон и остави "драконите" повече от половин час в намален състав

С човек по-малко Дунав стигна само до реми с Локо Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дунав и Локомотив (Пд) не успяха да се победят в първия двубой от 24-ия кръг на Първа лига, завършвайки 1:1 на „Лудогорец Арена”.  Русенският тим, който бе символичен домакин в двубоя, проведе едно отлично първо полувреме, в което създаде няколко добри положения, а Васил Шопов откри резултата в 34-ата, след асистенция на Карагарен. В 55-ата Ларкин спря голова атака на „железничарите” фаулирайки Бакалов в близост до пеналта и получи директен червен картон. В последния четвърт час Локомотив вдигна оборотите и в 84-ата Мартинович изравни.



Първата част мина под диктовката на Дунав, като „драконите” закономерно отбелязаха малко преди почивката, а гостите можеха само да бъдат доволни, че не започнаха второто полувреме с по-голям пасив.

Дунав наложи преса още в първите минути на двубоя, а в 6-ата минута един от най-активните футболисти на домакините Карагарен показа техника до тъч линията и центрира отдясно, а Костадинов от чиста позиция не успя да насочи топката във вратата.

Няколко минути по-късно Михаил Милчев пък не успя да се възползва от неориентирана игра на отбраната на Локомотив и стреля силно, но неточно.

В 21-ата Ел Харуби направи блестяща изява и опази мрежата си суха. Христофор Хубчев  получи отляво и бързо центрира в пеналта, където Костадинов засече на скорост, но вратарят на „железничарите” показа невероятен рефлекс и успя с една ръка да извади в корнер.

Будинов в 31-ата не успя да се възползва от леко върната топка и от малък ъгъл би неточно, но три минути по-късно логичното се случи и домакините поведоха.

Васил Шопов организира скоростна контраатака и пусна към Карагарен надясно, след което бившият футболист на Локомотив върна подаването към нападателя, който бързо стреля, кълбото се отклони в бранител и това бе достатъчно Дунав да поведе.

Карагарен в 41-ата премина като на шега през отбраната на Локомотив и след двойно с Шопов пробва силен удар по земя, но мерникът му изневери.



В края на полувремето Локомотив също имаше шанс да стигне до попадение, но удар на Умарбаев бе избит от бранител.

В 55-ата минута влезлият на почивката Димо Бакалов получи извеждащо подаване, но Ларин го спъна в дъгата на пеналта, за което футболистът на Дунав получи директен червен картон. При последвалото изпълнение на фаула капитанът Камбуров стреля над вратата.

Последваха минути на натиск на Локомотив, но хаосът в редиците на пловдивчани пречеше да се създаде реална опасност за Антонов.



В 84-ата минута все пак „железничарите” пробиха защитния вал на русенци. Великовски отправи топовен изстрел от дистанция, топката се отби в гредата, а Дино Мартинович направи точна добавка за 1:1.

Попадението даде импулс на „черно-белите”, които обаче не успяха да стигнат до пълен обрат и срещата завърши при резултат 1:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки