ЦСКА за малко да изпусне трите точки у дома срещу Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Армейците" спечелиха срещата с 2:1, Меркадо с първи гол за своя тим

ЦСКА за малко да изпусне трите точки у дома срещу Монтана (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА се наложи с 2:1 над Монтана в двубой от 24-ия кръг на Първа лига игран на стадион „Българска армия”. „Армейците” категорично надиграха своя съперник като с голове на Меркадо и Десподов си осигуриха трите точки, загърбвайки неприятната загуба от Левски в предния кръг на шампионата. „Червените” обаче направиха куп пропуски и можеха да съжаляват, тъй като в 88-ата минута Петър Атанасов намали, но все пак домакините успяха  да затворят мача при резултат в своя полза.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

ЦСКА изигра едно добро първо полувреме, в което доминираше на терена и закономерно си извоюва два гола аванс до почивката.

Още в 5-ата минута пресата на домакините можеше да доведе до откриване на резултата, но Пинто не насочи добре и стреля встрани от вратата.

 

Монтана също имаше своите шансове, като в 12-ата бе близо до гола, но Десподов изчисти от голлинията и опази резултата непроменен.

В 28-ата минута Кевин Меркадо откри головата си сметка с екипа на ЦСКА. Кума намери Десподов в пеналта, българинът с едно докосване обърна фронта на атаката за Меркадо, който от няколко метра би точно за 1:0.

 

След попадението атаките към вратата на Монтана не спряха и домакините стигнаха и до втори гол, като този път точен бе Десподов. Кулма получи в предни позиции и на скорост остана сам срещу Александров, отклони технично към вратата, а Десподов игра на сигурно и добута топката във вратата.

 

Финалните минути на полувремето бяха изпълнени с напрежение, след като първо Китанов трябваше да показва рефлекса си след удар на Бамба, а при последвалия отговор на домакините Манолев пропусна от линията на вратарското поле.

 ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

През второто полувреме динамиката се запази, а ЦСКА продължи да търси гола, въпреки преднината си от две попадения. Монтана от своя страна показа по-открита и офанзивна игра след почивката, като на няколко пъти отбраната на „армейците” се затрудни сериозно при центрирания в наказателното поле.

 

В 56-ата Кирил Десподов показа добра техника в наказателното поле и преодоля Бамба, но останал сам срещу вратаря не успя да нанесе точен завършващ удар и Атанасов парира.

 

При центриране отляво на Меркадо отбраната на Монтана остави Кулма и Руи Педро непокрити, но и двамата играчи на ЦСКА опитаха едновременно да играят с топката и си попречиха.

 

Минута по-късно Шимао направи страхотно извеждащо подаване за Кубемба, който обаче уцели страничната греда.

В 88-ата минута Петър Атанасов даде надежди на гостите за частичен обрат, като се възползва от опразнената дясна зона и след пробив в полето на домакините завърши с точен удар атаката за 1:2.

 

В добавеното време пък Густаво Кулма направи невероятен пропуск и от линията на вратарското поле не успя да уцели очертанието на вратата и би в аут.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Така срещата завърши при резултат 2:1 в полза на „армейците”.


Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки