Този път Арсенал вкара петте гола на Емирейтс и се класира за полуфиналите на ФА Къп (СНИМКИ+ВИДЕО)

Артилеристите взеха частичен реванш пред своите фенове

Този път Арсенал вкара петте гола на Емирейтс и се класира за полуфиналите на ФА Къп (СНИМКИ+ВИДЕО)

Арсенал разгроми с 5:0 намиращият се на 86 места по-ниско от тях отбор на Линкълн, играещ в Националната Лига на Англия и се класираха за полуфиналите на ФА Къп. Артилеристите успяха частично да се реваншират пред феновете на "Емирейтс" след тежкото поражение от Байерн Мюнхен с 1:5 през седмицата.

Първата сериозна опасност пред вратата на Линкълн дойде в 10-та минута, когато Хектор Белерин намери перфектно Арън Рамзи, но ударът на уелсеца излетя встрани. Четири минути по-късно Тио Уолкът стреля от воле с десния крак и Пол Фарман успя да се намеси достатъчно, че да прати топката в гредата.

От този момент „артилеристите“ натиснаха още по-сериозно съперника, но голът така и не идваше. В 27-та минута Алекс Окслейд-Чембърлейн бе заменен без видим проблем от Йозил, а впоследствие се разбра, че в съблекалнята на Арсенал има вирус, който явно е повалил и бързоногото крило.

Две минути по-късно Линкълн имаха перфектен шанс да поведат, но страхотно спасяване с една ръка на Чех предодврати това. В първата минута на даденото от съдията шест-минутно продължение Тио Уолкът отбеляза за 1:0, след като Оливие Жиру му свали топката, а при последвалия удар кълбото рикушира, за да не остави шансове на Пол Фарман.

Шест минути след почивката Жиру стреля силно в наказателното поле, но перфектна намеса на Фарман спаси втори гол. В 53-та минута обаче французинът покачи на 2:0 след перфектни двойни подавания в наказателното поле и от чиста позиция таранът не сбърка.

В 58-та минута Линкълн решиха всичко в мача абсолютно сами, след като Люк Уотърфол си отбеляза автогол. Киърън Гибс центрира остро в наказателното поле и капитанът на гостите прати топката в собствената си мрежа.

В 72-та минута падна четвъртият гол, дело на Алексис Санчес. Чилиецът имаше огромно пространство да напредне към наказателното поле, преодоля двама защитници и прати топката в далечния ъгъл на Линкълн. Само три минути след това головете станаха пет, благодарение на Арън Рамзи. Халфът успя да се възползва от три поредни лоши изчиствания на топката от наказателното поле на Линкълн и успя да покачи до разгромен резултат.

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Решено! Лука Йович ще играе в Милан и през следващия сезон

Нападателят няма да напуска

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки