5 медала за България до момента на Спешъл Олимпикс в Австрия

Спортът е моя живот и ще продължавам да тренирам и да печеля, казва 17-годишната Радена Ангелова

5 медала за България до момента на Спешъл Олимпикс в Австрия

До момента българската колекция от медали от Световните зимни игри Спешъл Олимпикс Австрия‘2017 включва 5 медала – 2 златни, 2 сребърен и 1 бронзов медал и 2 четвърти места и 1 пето място. Историята на българските атлети с интелектуални затруднения в зимните спортове включва – 5 медала от Нагано‘2005, 6 медала от Айдахо‘2009 и 12 от Пьонг Чанг‘2013.

Днес на снежните стадиони и писти в Рамсау и Шладминг (Австрия) атлетите на Спешъл Олимпикс България бяха много развълнувани.

Сребърният медалист в гигантския слалом Костадин Данаилов (18 г) от Чепеларе каза: „Радвам се много на постиженията си, вярвах, че ще успея се гордея!“, сподели Костадин Данаилов след като бе отличен като победител.

Четвърто място в гигантския слолом за Радена Агелова, 17 г., Спешъл Олимпикс София - „Спортът е моят живот. Ще продължавам да тренирам и да печеля!“ – сподели Радена Ангелова, участник за втори път на Световни игри на Спешъл Олимпикс.

Четвърто място на 200 м в бягането със снегоходки за Валя Черкезова, 33 г., Спешъл Олимпикс Банско - „Щестлива съм, изключително съм щастлива, че постигам високи резултати за себе си и за страната ни!“ – сподели Валя Черкезова след финала на 200м бягане със снегоходки.

Пето място в гиганския слолом в майсторската дивизия за Михаил Якимов, 26 г., Спешъл Олимпикс Банско - „Спортът е моята сбъдната мечат. Медалите ме мотивират да продължавам да се боря и да представя страната ни!“– сподели Михаил Якимов веднага след финала по алпийски ски - експерти.

„Изключително се радвам, че атлетите ни са в толкова добра форма. Ентусиазмът им е вдъхновяващ и това ме мотивира да продължавам да работя на пълни обороти“ - сподели националният треньор на отбора по алпийски ски Росен Яворов.

„Гордея се с постиженията на нашите атлети. Те са изключително борбени и за мен е огромно щастие да съм техен треньор и да споделям емоциите им тук на пистата!“ – бяха думите на националния треньор по бягане със снегоходки д-р Марина Недкова.

„Отборите ни са много добре подготвени и съм много доволен от техните постижения и отдадеността на националните треньори. Личните им треньори в Банксо, Смолян, София и Чепеларе са си свършили добре работата“– не скри емоциите си Емил Иванов, ръководител на националната делегация на Спешъл Олимпикс България.

Финалите за нашите атлети в алпийските си в ниво слолом предстоят на 23 март 2017 на ски пистите в Шладминг (Австрия).

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки