Дебютен успех за Китай и Липи в квалификациите (ВИДЕО)

През второто полувреме събитията се развиваха пред вратата на китайците, но те спечелиха с 1:0

Дебютен успех за Китай и Липи в квалификациите (ВИДЕО)

Воденият от Марчело Липи национален отбор на Китай победи Република Корея с 1:0 в световна квалификация от зона Азия. Китайците имат 5 точки в група А след третия кръг, но изостават на 5 от днешния си съперник, който е втори. Иран води с 11, а трети Узбекистан с 9.

Липи, който е световен шампион от Германия през 2006-а година с родната си Италия, беше назначен на поста селекционер на Китай през октомври. Ю Дабао вкара единствения гол с глава в 34-ата минута, осигурявайки втората победа на Китай над Република Корея в 32 мача.

През второто полувреме събитията се развиваха пред вратата на китайците, след като гостите от Корея взеха инициативата и създадоха доста ситуации. Ки Сун-юн и Чжъ Дон-Вон бяха близо до попадение, но вратарят Цзън Чън имаше късмета топката да минава все край гредите.

Първите два отбора във всяка група се класират директно за Световното първенство в Русия, а третите тимове спорят за място на допълнителен бараж.

Китай има едно участие на Световни финали и това е през 2002-а година.

По-късно днес в група В ОАЕ приема Япония в среща, която може даде отговор на доста въпроси относно класиралите се отбори.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки