Ново тенис на маса шоу и над 200 младежи в Открития шампионат на София (СНИМКИ)

Надпреварите в отделните възрастови групи бяха изключително оспорвани, някои предизвикаха драми и спорове между учителите

Ново тенис на маса шоу и над 200 младежи в Открития шампионат на София (СНИМКИ)

Над 200 юноши, девойки, момчета и момичета се включиха във второто издание на турнира по тенис на маса „Открит шампионат на София“, състоял се днес в зала „Диана“, комплекс „Дианабад“. Организатори на проявата са Столична община, София – Европейска столица на спорта, Българска федерация по тенис на маса и Регионално управление на образованието - София-град. Състезанията с най-малката топка са в синхрон с един от основните приоритети на инициатива София2018: развитието на спорта в градска среда, край дома и работното място.

„Спортът тенис на маса става все по-популярен и се радваме, че чрез инициатива „София – Европейска столица на спорта“ можем да предоставим още една възможност на учениците да спортуват чрез Откритото първенство на София,“ каза по време на откриването Анатоли Илиев, организационен секретар на София2018 и член на Изпълнителното бюро на ACES Europe.



Сред официалните гости и наградилите призьорите бяха още Стефан Китов – президент на БФТМ, Мила Андреева – изпълнителен директор на София – Европейска столица на спорта, Мариана Стоилова – от РИО София и др. Наред с купите и медалите, те връчиха по една раничка на всеки от придружаващи учениците възпитатели, раздадени бяха и много други предметни награди. Тази година за призьорите бе предвидена специална награда за училища, които участват с над 10 състезатели – те получават комплект 6 броя ракети и топки.



„Увеличаващата се бройка участници налага друг формат и от следващата година турнирът ще се провежда вече в два дни. Като един от най-обичаните от младите спортове, тенисът на маса е застъпен и в много други прояви на София 2018,“ спомена още Анатоли Илиев.

В истинско шоу се превърна демонстративната игра на двете най-добри национални състезателки на България в момента. Държавната шампионка за тази година Елица Замфирова и Виктория Харизанова събраха погледите на децата в залата с професионалните се разигравания. Замфирова ще бъде и представителка на България на предстоящото през май Световно първенство в Германия.



Надпреварите в отделните възрастови групи бяха изключително оспорвани, някои предизвикаха драми и спорове между учителите, следящи покрай масите за изявите на техните възпитаници. Особено впечатляващо бе превъзходството на представителките на 128 Средно училище, грабнали всички отличия  при най-малките момичета.



Ето и призьорите от втория Открит шампионат на София:

5-7 клас:
момчета: Симеон Спасов(119 СУ), Мартин Генов(118 СУ), Момчил Мартинов(7СУ)
момичета: Ана-Мария Ангелова(128 СУ), Елина Буюклиева(128 СУ), София Асенова(128 СУ)

8-10 клас:
юноши: Георги Гогов(164 ИЕГ), Иван Панов(Ломоносов), Вертер Стоилов(9ФЕГ)
девойки: Румина Георгиева(Американски колеж), Памела Филипова((СГСАГ), Ева Илиева(СПГТ)

11-12 клас:
юноши: Николай Брейчев(54СУ), Николай Соколов(НУКК), Атанас Иванов(НПМГ)
девойки: Саня Стойнова(СПГТ), Михаела Кунчева(7СУ), Илона Жекова(ПГФК)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки