Заха накара руските фенове в Краснодар да го аплодират (ВИДЕО)

Кот д'Ивоар победи Русия с 2:0 в контрола, а Заха попиля защитата на съперника

Заха накара руските фенове в Краснодар да го аплодират (ВИДЕО)

Домакинът на Мондиал 2018 Русия загуби с 0:2 от Кот д’Ивоар в контрола на стадиона в Краснодар. Африканците днес бяха водени от временния наставник Ибрахим Камара, но от 1 април Марк Вилмотс поема отбора.

Руснаците започнаха по-напористо, но мерникът на Бухаров не бе точен след красиво спиране с петичка за него. „Слоновете” отвърнаха с финтове на Вилфред Заха, който направо скри топката на влачещия се в опит да разгадае движенията му на фланга Иля Кутепов.

Течеше 30-ата минута, когато левият бек на гостите Вилфред Канон даде дълъг пас по фланга, а нападателят на Астън Вила Джонатан Коджия се освободи от опеката на Кутепов с чиста сила и с десния крак по диагонала насочи в горния десен ъгъл на Акинфеев за 1:0.

Играчи на „Сборная” два пъти пратих над целта с глава след статични положения, докато Заха размина трима на контра, но завършващият удар беше несполучлив. Бухаров засече с глава след корнер и сантиметри го разделиха от дясната греда.

20 минути преди края Вилфред Заха мина като на слалом между четирима в руската защита и отблизо вкара под гредата зад Акинфеев за 2:0 и дори руските фенове го аплодираха за чудесния гол.

До края Русия опита да стигне поне до почетен гол, но не успя.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки