Хърватия би Украйна и оглави групата (ВИДЕО)

Исландия се наложи като гост на Косово

Хърватия би Украйна и оглави групата (ВИДЕО)

Три двубоя се изиграха в днешния ден от група “I” на световните квалификации. По-рано през деня Турция победи у дома Финландия с 2:0. В двете късни срещи Хърватия се наложи с минималното 1:0 като домакин на Украйна, а Исландия победи с 2:1 като гост Косово. С победата си днес, "шахматистите" вече имат в актива си 13 точки, което ги изстреля еднолично на първо място в групата. Зад тях, с 3 точки по-малко остава националният отбор на Исландия.

 

 

Хърватия – Украйна

 

Началото на среща бе равностойно. Все пак, в 11-ата минута домакините можеха да поведат, но Калинич пропусна. 4 минути по-късно пък Калинич улучи гредата. Удар на Ярмоленко бе отразен от Субашич, а малко по-късно Матвиенко не успя да улучи вратата. Последва пропуск на Ракитич, преди в 38-ата минута хърватите да поведат. Чудесна триходова комбинация бе завършена с мощен удар от около точката за изпълнение на дузпа на Никола Калинич, който прати топката под гредата за 1:0.

 

Конопянка можеше да изравни в началото на втората част, но пропусна. Манджукич пък с глава опита да вкара втори гол за „шахматистите”, но вратарят улови. Сценарият от тази ситуация се повтори малко по-късно, когато отново Пятов се оказа победител. Модричк пък не успя да уцели вратата от добра позиция. Вида от близо с глава прати топката в аут. Конопянка стреля много добре от фаул, но Субашич изби. Топката попадна у Ярмоленко, чиято добавка мина високо над вратата. Калинич също можеше да реши всичко в мача, но и той пропусна. Пятов пък се намеси решително, избивайки в корнер силен изстрел от близко на Модрич.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки