Кешеру пред румънските медии: Не мислете, че е лесно да се вкарва в България

Ръмнецът се очаква да води атаката на националния си отбор срещу Дания

Кешеру пред румънските медии: Не мислете, че е лесно да се вкарва в България

 Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру (30 г.) може да е със затихващи функции в националния отбор на Румъния, но това не намалява огромния интерес към него. Медиите на север от Дунав подготвиха материал за голмайстора на Първа лига, в който Кешерю говори за представянето си у нас. На него и Румъния им предстои световна квалификация срещу Дания на 26 март от 21:45 часа. 50-хилядният национален стадион в Букурещ бе напълно разпродаден за 5 дни, което е в ярък контраст с умерения интерес към двубоя България - Холандия.

Кешерю ще започне като титуляр срещу Дания. Румънците ще играят в схема 3-4-1-2, като Клаудиу ще си партнира на върха на атаката с Николае Станчу (Андерлехт). Местните медии анализират по адрес на Кешерю: "Бяха времена, в които националният отбор започваше с Кешерю. Но с издигането на флорин Андоне (Ла Коруня) и Денис Алибек (Стяуа) мястото на Клаудиу изстина. И макар да вкарва много за Лудогорец, Кешерю не е сред любимците на селекционера Кристоф Даум. Сега обаче германецът като че ли няма избор, защото нападателят е с 19 шампионатни гола, а това е трудно да се игнорира". Самият Кешеру пък коментира: "Старая се да не обръщам внимание на теченията ми в Лудогорец. Няма никаква разлика между българското и румънското първенство. Не мислете, че е лесно да се вкарва в България. Готов съм да свърша своята работа срещу Дания. И двата отбора излизаме на нож за победата. Няма място за отстъпване. Не виждам защо да не играя аз вместо Алибек", казва Кешерю.

Румънецът, който има договор до 2018 година с разградчани, споделя още, че е впечатлен от крайбрежието на България. "Пейзажите тук са страхотни, гледам да ходя на Черно море възможно най-често. Бил съм в Златни пясъци и Бургас. Това е различен свят, изключително красиво е! Чувстваш се все едно си в Канкун (Мексико) или в Доминиканската република. Морската ивица на България е като курорт в Карибите", сравнява Кешерю. Той се заканва и да вкара гол от дузпа на Дания, ако се отдаде такава възможност. Под рамката на скандинавците ще е Каспер Шмайхел (Лестър). "Винаги бих се наел да бия дузпа на Шмайхел. Нямам проблем да поема отговорност", категоричен е Кешеру.

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Отборът на Народното събрание завърши 4:4 с ветераните на Ботев (Вр)

Мачът се игра на стадион "Христо Ботев"

Ботев Пловдив призова феновете за въпроси към спортния директор

Артур Платек е готов да отговори на всички запитвания от привържениците

Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Роял Унион Сен Жилоа хареса Хосе Кордоба

Панамецът има оферти и от Лига 1 и Чемпиъншип

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки