Швеция разгроми Беларус след фрапантни грешки и гол фантом (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шведите биха с 4:0, но голяма роля за погрома изигра вратарят на Беларус

Швеция разгроми Беларус след фрапантни грешки и гол фантом (ВИДЕО+СНИМКИ)

Швеция не остави шанс на Беларус и победи с 4:0 на „Френдс Арена” в нашата група А от световните квалификации. Така временно скандинавците изравниха лидера в групата Франция с по 10 точки, но „петлите” тази вечер имат наглед леко гостуване на Люксембург, докато България има тежка задача на „Васил Левски” срещу Холандия.

В 18-ата минута таранът Маркус Берг беше задържан с ръка от Игор Шитов при центриране отдясно, а звездата на Лайпциг Емил Форсберг вкара в десния ъгъл над вратаря за 1:0.

Джими Дурмас стреля хитро покрай стената във вратарския ъгъл от пряк свободен удар, топката се чукна в лявата греда и излезе в аут.

Вратарят на беларусите Андрей Горбунов направи подарък на шведите в началото на втората част и клекнал изпусна между краката си лек изстрел на Форсберг от границата на наказателното поле за 2:0.

Гостите рухнаха и в 57-ата минута Маркус Берг надскочи вратаря при центриране отляво и с глава насочи към вратата, Филипенко изчисти на голлинията, но съдиите зачетоха гол. Топката може би не беше минала с целия си обем зад голлинията, но резултатът стана 3:0.

13 минути преди края Оскар Хилемарк с бързо изпълнен фаул изведе резервата Исаак Телин зад защитата и той по диагонала вкара четвъртия гол.

Във вторник Швеция играе приятелски мач с Португалия, докато в същия ден Беларус ще мери сили с Македония в друга проверка.

СП Квалификации, Европа 2018, Група A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Швеция 5 3 1 1 7 10
2 Франция 4 3 1 0 5 10
3 Холандия 4 2 1 1 4 7
4 България 4 2 0 2 -4 6
5 Беларус 5 0 2 3 -8 2
6 Люксембург 4 0 1 3 -4 1

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки