8 българчета с уникална възможност да играят на Forro Italico

Престижна международна верига за деца за първи път в България

8 българчета с уникална възможност да играят на Forro Italico

8 млади български тенисисти ще имат уникалната възможност да се докоснат до най-големия тенис-комплекс в Италия – Foro Italico. Именно там се провежда и най-силният италиански турнир от календара на ATP и WTA, част от Мастърс-сериите. Водени от стремежа да увеличаваме възможностите за развитие за българските тенисисти, ние в БФТенис сме горди да обявим дебютното за страната ни издание на веригата Kinder+ Sport. В рамките на 3 турнира от м.април до м.юли ще има състезания във възрастовите групи до 9,10,11 и 12 г.


•    29 април – 1 май – к.к. Албена
•    7-9 юни –БНТЦ
•    22-24 юли – мястото ще бъде определено допълнително


Последният турнир ще бъде и Матърс-турнир като след него ще бъде обявена и крайната ранглиста на програмата, която ще излезе на 25 юли. Класираните на 1-во място състезатели в ранглистата ще получат възможността да участват на финалния световен турнир между 21-и 30-и август на най-големия тенис-комплекс в Италия – Foro Italico. Разходите по участието на финалния световен турнир на шампионите са за сметка на БФТенис. Всеки турнир ще е от максимум 32-ма състезатели. При повече от 32-ма желаещи да участват в конкретна възрастова група ще бъдат организирани квалификационни мачове за 4 места в деня преди началото на основния турнир.


Турнирите ще се играят по усъвършенствана схема, за всяко място.

 

Много важно е да се отбележи, че следвайки международните правила на програмата в турнирите няма да се допускат национални състезатели. За нашата страна няма да имат право да участват :


-    Състезателите, които са част от националните отбори на България до 12 г. за Европейските зимни и летни купи до 12 г. през 2017 г.
-    Състезателите, които участват в програмата 3Т до 12 г. през 2017 г. – А и Б отбор
-    Сътезателите, класирали се за участие в Dubrownik DUD Bowl,след заемане на 1. или 2. Място на квалификацията на кортовете на ТК Локо 98, провела се между 18. и 20.март
-    Състезателите, приети за участие в Smrikve Bowl 2017
В турнирите нямат право да участват чужди граждани.


На турнир 1 във всички възрасти първи критерий за приемане и поставяне на децата ще е националната ранглиста до 12 г. Втори критерий за приемане ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.


На турнир 2 във възрастите до 9 и 10 г. първи критерий за поставяне и приемане ще е актуалната ранглиста за Киндер+. Втори критерий ще бъде националната ранглиста до 12 г., а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.


За възрастите до 11 и 12 г. първи критерий за поставяне и приемане ще националната ранглиста до 12 г., втори критерий ще бъде актуалната ранглиста за Киндер+, а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.


На турнир 3 във всички възрастови групи първи критерий за поставяне и приемане ще е актуалната ранглиста за Киндер+. Втори критерий ще бъде националната ранглиста до 12 г., а трети критерий (само за приемане) ще бъде по-ранното записване на съответния състезател за турнира.


Турнирите по програмата Киндер+ не носят точки за националната ранглиста до 12 г.


Киндер+ Спорт e международна социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.
 

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки