Марица, Казанлък и Славия в една група за Купата на България по волейбол при жените

В другата група са съставите на Раковски (Димитровград), ЦСКА (София), Левски (София) и ЙЕБ Шумен 05 (Шумен)

Марица, Казанлък и Славия в една група за Купата на България по волейбол при жените

Националната волейболна лига разпрати до клубовете официална информация за предстоящия от 1 до 5 май женски турнир за Купа България в зала "Христо Ботев" в София. Става ясно, че в надпреварата ще участват седемте отбора, които играха в НВЛ през втория полусезон, а Марица (Пловдив) ще бъде в една група с отбрите на Казанлък Волей (Казанлък) и Славия (София).

В другата група са съставите на Раковски (Димитровград), ЦСКА (София), Левски (София) и ЙЕБ Шумен 05 (Шумен). Първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите на кръст. Победителят във финала ще добие право на участие в европейския клубен турнир за Купата на претендентите, а в случай, че той е и шампион на страната, това право ще отиде при другия финалист за Купа България.

Мачовете в групите са на 1, 2 и 3 май, полуфиналите – на 4 май, а финалът – на 5 май. Повече подробности за програмата на срещите не се съобщават засега.

Разясняват се и новите правила за картотекиране на допълнителни състезателки към отборите за участието им за Купа България.

Ето ги (дословно, но с лека стилистична редакция):

* НВЛ-жени дава право на клубовете да картотекират допълнително до четири състезателки (българки), състезаващи се в чужбина, при спазване на следните условия:

 - Състезателки, които имат действащи договори с български волейболен клуб и в международните си трансферни сертификати за сезон 2016-2017 имат вписан клуб по произход, могат да участват в турнира от името на този клуб или в друг със съгласието на клуба притежател на състезателните им права;

 - Състезателки, които в международните си трансферни сертификати за сезон 2016-2017 нямат вписан клуб по произход, могат да участват в турнира от името на клуба, от който е осъществен първият им международен трансфер. Ако този клуб се откаже от правото си да картотекира конкретни състезателки, то той удостоверява това с писмо. В този случай състезателките сами определят към кой клуб да се картотекират. Състезателка, която е направила първия си международен трансфер от клуб, който през сезон 2016-2017 не е член на БФВ или няма отбор в женското първенство, е свободна сама да определи към кой клуб да се картотекира.

* При картотекирани четири състезателки, идващи от чуждестранно първенство, само три могат да са в игра едновременно.

* Срок за картотекиране: 12:00 б.в. на 1 май 2017 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки