Гол с ръка в 94-ата минута донесе точката на Дунав срещу Славия, но не и петото място (ВИДЕО)

Драматичен завършек на редовния сезон за русенци

Гол с ръка в 94-ата минута донесе точката на Дунав срещу Славия, но не и петото място (ВИДЕО)
С гол с ръка в 94-ата минута на Олексей Ларин Дунав се добра до точката срещу Славия след 1:1 в един от последните мачове на русенци в Разград, но остана на шестото място. С първия си гол в Първа лига украинецът заличи откриващо попадение на Сердер Сердеров в 26-ата минута на мача от последния кръг на редовния сезон. 
 
Вратарят на Дунав Луков прояви рефлекс в началото срещу Кръстев преди да бъде прехвърлен технично от Сердров за 0:1. Карагарен пропусна на празна врата при най-доброто положение за Дунав през първата част. След прекъсването гредата лиши Иван Минчев от удвояване на резултата, а сантиметри попречиха на Будинов на другата врата. Дълбоко в добавеното време Ларин си спря свалена топка с ръка и промуши Гошо Петков. 
 
Дунав остана шести и ще стартира с гостуване на Левски втората фаза на шампионата. За Славия бе сигурно, че ще финишира редовния сезон на 11-ото място и ще бъде в плейофна група „А” на осмицата заедно с отборите на Ботев, Верея и Монтана, като ще започне с гостуване на старозагорци.

 
Славия започна по-добре с няколко флангови атаки на Сердер Сердеров отляво, които доведоха до напрежение пред вратата на Дунав. Мартин Луков демонстрира невероятен рефлекс в 14-ата минута, когато Калоян Кръстев бе оставен да се обръща и да стреля от непосредствена близост. 
 
Класиралият с головете си националите ни до 19 г. на Евро 2017 г. централен нападател Кръстев все още не е открил головата си сметка в Първа лига след 27 мача, в които обаче е започвал като титуляр едва 9 пъти.
 
Най-добрият на терена Сердеров откри резултата в полза на гостите в 26-ата минута. Руснакът бе изведен в коридор и копна над вратаря Луков за 1:0. 
 
Дунав реагира и можеше да изравни 8 минути по-късно, когато Самир Аясс изведе Бирсент Карагарен сам срещу Гошо Петков. Бившето крило на Локо Пловдив финтира вратаря и само трябваше да пусне в мрежата, но Омар Абуд се върна и успя да избие забавения удар на Карагарен. 
 
На другия фронт Петко Христов бе оставен непокрит пред вратарското поле, но улучи топката с рамо и прати във висините. 
 
Двуострото първо полувреме завърши с успоредна топка на Будинов отляво, останала без адресат. 
 
Дунав потърси изравняването в началото на второто полувреме, но не създаде кой знае каква опасност за вратата на „белите”, които играха в черно. 
 
Постепенно Славия изнесе играта и домакините оцеляха в 54-ата минута, когато Иван Минчев улучи страничната греда с нисък удар по диагонала, минал между краката на бранител. 

 
Русенци създадоха най-доброто си положение в 60-ата минута, когато Будинов потърси празния ъгъл на Гошо Петков с чудесен фалцов опит при центриране на Хубчев, но сантиметри го разделиха от изравнителен гол. 
 
Драмата настъпи дълбоко в добавеното време. Дори вратарят Луков влизаше в пеналтерията на Славия. Центриране на Ненов бе свалено от играч в небесносиньо за Ларин, който си спря с ръка, но реферът не видя. Последва гол на украинеца и бурни претенции в бяло, като Гошо Петков получи жълт картон, а помощник-треньорът Мартин Кушев бе изгонен. 
 
Дунав, който остана без загуба след поражението с 0:4 от Берое на 17 февруари в Разград, завършва редовния сезон с 38 точки, които му отреждат шестото място, с една зад Локо (Пд). Славия остана 11-и с 28 точки и не успя да застигне Верея (30 точки). 
 
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки