Защо ни наказват, след като няма описани и констатирани нарушения, питат от „Армията”

ЦСКА предостави доклада и рапорта от мача с Лудогорец, Милко Георгиев готви жалба и поиска оставката на Юри Кучев

Защо ни наказват, след като няма описани и констатирани нарушения, питат от „Армията”

От „Българска армия” отговориха с документи на наказанието, наложено на ЦСКА от Дисциплинарната комисия към БФС след мача срещу Лудогорец от последния редовен кръг на Първа професионална лига.

Централата санкционира „червените” със затварянето на сектор "А" на стадиона им и ги глоби с над 40 000 лева, а сега официалният сайт на клуба отговори със съобщение, което Novsport.com публикува без редакторска намеса:

"Армейци,

Представяме ви доклада на делегата и рапорта на главния съдия на срещата от 26 кръг на ППЛ между отборите на ЦСКА и Лудогорец.

Обърнете внимание, че в нито един от двата документа няма описани и констатирани нарушения.

Оттук следва логичният въпрос на какво основание от Дисциплинарната комисия ни наказват със затваряне на сектор и 40 800 лева глоба? Въпрос, на които и ние нямаме отговор...
"

Междувременно административният директор Милко Георгиев обясни, че претенциите на ЦСКА са относно най-голямата наложена санкция (б.а. - тя е на основание чл.37, ал.1, т.8 от ДП /2016/2017/ - за хвърлени предмети с последствия). 

Според него комисията е била уведомена за монета, ударила Веселин Мишев - страничният съдия, зачел двете спорни попадения на Лудогорец, който ще бъде наказан.

Подобен инцидент обаче не е описан в докладите (приложени по-долу) и затова ЦСКА подготвя жалба. 

"Някой се е обадил на делегата в дните след двубоя", каза Георгиев пред бТВ.

Стана ясно още, че "червените" настояват за оставката на председателя на Дисциплинарната комисия Юри Кучев и определят решенията на органа като скандални.

От приложените документи пък е видно, че на стадиона в Борисовата градина е имало 9 000 зрители, докато продадените билети са 7 500, при 14 200 капацитет на стадиона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки