Литекс показа железни нерви и е на полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)

Ловчанлии се пребориха с елитния Черно море след дузпи и продължават сензационното си представяне в надпреварата

Литекс показа железни нерви и е на полуфинал за Купата на България (ВИДЕО)

Третодивизионният  Литекс продължава със сензационните си успехи в надпреварата за Купата на България, като днес ловчанлии излъгаха елитния Черно море след изпълнение на дузпи. Литекс поведе през първата част лед точно изпълнена дузпа на Методи Костов в 22-ата, но десет по-късно Михаил Венков върна равенството. Редовното време и продълженията не стигнаха на двата тима за нови попадения и всичко трябваше да се реши с удари от бялата точка. Там обаче нервите на гостите не издържаха, като именно голмайсторът за „моряците” Михаил Венков пропусна да отбележи. Литекс пък изпълни точно и петте удара и се класира за полуфиналната фаза.

Литекс стана и четвъртият клуб от третото ниво на българския футбол, който се класира на тази фаза от турнира. На два пъти Спартак (Пловдив) е полуфиналист, същото постижение имат Марек и ЦСКА, но само „армейците” са вдигали трофея.

Черно море влезе в двубоя като фаворит и очаквано гостите бяха по-активни в първите минути на четвъртфиналния двубой.

В 10-ата минута бранител на Литекс опита да върне с глава на вратаря, но вместо това остави топката на Кузма, той прехвърли Диян Вълков, но неточно и изкара в аут.

Няколко минути по-късно многоходова комбинация на гостите завърши с удар на Балджийски, но право във Вълков.

Въпреки офанзивата на „моряците” в 22-ата минута Литекс поведе в резултата. Даниел Георгиев закъсня да играе с топката и изблъска Веселин Васев в наказателното поле, а Волен Чинков не се поколеба и посочи бялата точка. Вратарят на Черно море хвана ъгъла при изпълнението на Методи Костов, но малко не му достигна да избие и домакините поведоха в резултата.

Резултатът не повлия негативно на гостите, които продължиха да търсят гола и в 34-ата минута усилията им дадоха резултат. Георги Илиев изпълни корнер, а Михаил Венков се промуши между бранителите в оранжево и от малка дистанция матира с глава Вълков за 1:1.

В 41-ата „моряците” можеха да поведат, но Балджийски пропиля златна възможност за гостите. Кузма овладя с усилие центрирана топка и нахлу отдясно, след което пусна към Балджийски, който не показа нужната точност и стреля встрани от целта.

След почивката темпото на игра се запази, но единоборствата зачестиха, а головите положения липсваха.

И двата тима прибягва често до центрирания, като повече опасност вещаеха тези на Черно море, но гостите не успяха да повторят упражнението от първата част.

Живко Желев направи и трите си смени след почивката, вкарвайки в игра Георги Какалов, Анатолий Балъков и Радослав Байчев, но и те не успяха да помогнат на домакините да си осигурят успеха в редовното време. Георги Иванов пък направи само две смени, като вкара в игра Минков и Коконов.

Резултатът се запази непроменен през второто полувреме и срещата влезе в продължения.

Играта се накъса още повече в продълженията, като Волен Чинков на няколко пъти прибягна до жълтия картон за да успокои страстите.

Във второто продължение Даниел Георгиев също получи жълт картон, който е негов пети поред и ще пропусне мача на „моряците” с ЦСКА от първенството. Две минути по-късно неговият съотборник Георги Илиев отправи опасен удар, който обаче не порази целта.

След безрезултатни допълнителни 30 минути  двата тима стигнаха до дузпи, с които да се реши кой ще играе на полуфинал за Купата на България.

При 11-метровите наказателни удари единственият сгрешил бе футболистът на Черно море и бивш играч на Литекс – Михаил Венков, който уцели гредата. „Оранжевите” показаха 100% успеваемост и не сгрешиха при нито един от петте си удара, класирайки се за полуфиналите на турнира.

Дузпи:
1:0 Методи Костов
1:1 Георги Илиев
2:1 Антоний Балъков
2:2 Александър Цветков
3:2 Константин Генков
3:2 Михаил Венков (пропусната дузпа)
4:2 Руслан Иванов
4:3 Иван Коконов
5:3 Радослав Байчев

Жребият за полуфиналите ще бъде теглен на 7 април от 11:00 часа в парк-хотел "Витоша" в София

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки