Съдиите призоваха за повече толерантност и недопускане на вмешателство

Асоциацията на реферите излезе със специален призив преди втората фаза на шампионата

Съдиите призоваха за повече толерантност и недопускане на вмешателство

Асоциацията на съдиите по футбол в България, оглавявана от скоро от бившия международен рефер Антон Генов, излезе с призив преди втората фаза на шампионата в Първа професионална лига. Поводът изглежда са разразилите се скандали покрай мача ЦСКА-София – Лудогорец от последния кръг на редовния сезон. 

Novsport.com публикува призива без редакторска намеса:

В първенството на Първа лига настъпва решителния етап. Предстоят мачовете, които ще определят крайното класиране на всеки един отбор. Логично е напрежението да бъде повишено, а победата да се гони с всякакви средства.
 
В тази връзка ръководството на АСФБ призовава за по-голяма толерантност към работата на съдиите и недопускане по никакъв начин на вмешателство и опит за влияние върху работата им на терена. Ние бихме желали да не се стига до нарушаване на феърплея с използването на психологически средства като съобщения по радиоуредбите, повторения на видеотаблата и други подобни.
 
Това са практики, отдавна забранени от ФИФА и УЕФА. В тази връзка всички видяха как делегатът спря в петата минута показванията на повторения на електронното табло в мача България - Холандия. АСФБ пожелава успех на всички съдии и отбори до края на сезона! 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки