Локо ГО изпързаля Берое на мокрия терен в Стара Загора след червен картон и пет гола (СНИМКИ+ВИДЕО)

Беройци играха 70 минути с човек по-малко и бяха близо до сензационен обрат

Локо ГО изпързаля Берое на мокрия терен в Стара Загора след червен картон и пет гола (СНИМКИ+ВИДЕО)

Локомотив ГО победи с 3:2 Берое като гост в първия мач на двата отбора от втората половина на шампионата в Първа професионална лига.

Гостите от Горна Оряховица бяха напът да изпуснат аванс от 3:0, но силите на Берое стигнаха само за два почетни гола. Сериозен удар за домакините бе изгонването на капитана Иво Иванов още в 20-та минута, което се оказа ключото за изхода на срещата.

Първите минути бяха много неубедителни и за двата отбора, като очевидно те свикваха трудно на мокрия терен. Постепенно обаче Локомотив започна да показва по-добра игра и в 9-та минута Джуман стреля към вратата на домакините.

В 18-та минута Стефан Цонков получи жълт картон, а само секунди по-късно отново наруши грубо правилата, за което играчите в зелено претендираха за червен картон. Такъв беше показан, но не на Цонков, а на капитана на Берое Иво Иванов в 20-та минута, когато защитник изрита Влади Узунов без топка при центриране от корнер.

Това внесе пълен смут в отбраната на Берое и минута по-късно Кифуети се възползва от непреценено излзиане на Перниш и прати топката в опразнената врата. Четири минути след това резултатът вече беше 2:0 след нова грешка на вратаря на домакините, който не успя да избие риуширал удар на Фунду и топката падна точно под напречната греда.

В 41-та минута дойде и най-опасното положение пред вратата на Локо ГО, когато Мапуку беше изведен сам срещу Банков, който излезе и скъси ъгъла му, но ударът на футболиста на Берое мина и срещна лявята греда.

След почивката Берое показа доста по-концентрирана игра и се видя желанието им да се върнат в срещата. В 49-та минута Карачанаков стреля от пряк-свободен удар, но топката мина встрани.

В 62-та минута обаче Локомотив ГО вкараха и трети гол. Владислав Узунов получи на точката за изпълнение за дузпата след скороснта атака отдясно, първият му удар бе блокиран, но при добавката той не сгреши.

В 66-та минута обаче Берое върнаха едни гол чрез Мапуку. Нападателят на домакините се възползва от загубата на равновесие на противников защитник, излезе сам срещу Банков и отбеляза. В 70-та той отново бе изпуснат от защитата в черно-бяло, но ударът му мина встрани.

Това не се случи в 72-та минута, когато Мапуку вкара за 2:3. Кочански проби отдясно и намери с хубав пас Охене в наказателното поле, а той пък пусна с едно докосване към непокритият нападател на зелените, който прати топката в далечния ъгъл.

След втория гол на Берое футболистите на Локомотив ГО бяха видимо притеснени да не изпуснат удобния си аванс и грешките се редяха една след друга. Играчите на Ферарио Спасов обаче така и не успяха да се възползват от всятия смут в редиците на противника и завършиха с два почетни гола. В самият край на срещата Венци Василев беше намерен на близката греда при корнер, но ударът му с глава мина встрани.

Така Локомотив събра 25 точки и се доближи максимално до останалите си съоерници в групата. Лидер остава Пирин с 37 точки, следван от Берое с 35 и Нефтохимик с 26.

Relegation Round, Group B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Пирин 27 11 4 12 -5 37
2 Берое 27 10 5 12 -2 35
3 Нефтохимик 1962 Бургас 27 7 5 15 -11 26
4 Горна Оряховица 27 6 7 14 -16 25

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки