Отново български триумф на Европейския шампионат по мотоциклетизъм в Серес

75 пилота от Гърция, Македония, Турция, Сърбия, Румъния и България караха на пистата

Отново български триумф на Европейския шампионат по мотоциклетизъм в Серес

Блестящото представяне на българските пилоти на BMU European championship 2017 по мотоциклетизъм на писта продължи и в неделния ден в Серес, където завърши втория кръг от календара. Три победи от състезанията в петте класа отредиха отново отборната титла да бъде за България, следвана от Гърция и Румъния.

75 пилота от Гърция, Македония, Турция, Сърбия, Румъния и България караха на пистата в Серес, като зрителския интерес беше доста сериозен. Близо 8000 души публика дойдоха да гледат на живо, като водещите пилоти бяха бурно аплодирани от своите почитатели.

Жулиета Ленкова (МСК Плевен, Априля) в клас SP 125сс. спечели победата във втория кръг финиширайки на 8.7 секунди пред Милен Георгиев (Мотомания.бг, Априля), и на 34 секунди от третия Християн Бузалковски (Македония, Априля). Ленкова поведе още от старта и без проблеми стигна до успеха, така , както го направи и във вчерашното състезание.

Във Formula 600сс сериозна битка за първото място имаше до края. Красимир Михайлов (Троян мото клуб, Кавазаки) даде най-добро време в квалификациите- 1:23:2 минути и застана на първото място на решетката. Още в първата обиколка Михайлов беше задминат от Али Ере Йегин (Ямаха, Турция) и двамата караха плътно един зад друг. В 5-тата обиколка нашия пилот излезе начело, но бързо беше изпреварен от турчина ,като след това нямаше възможност отново да си върне  лидерската позиция. Йегин караше в идеалната линия, което затрудни Михайлов и с аванс от 1.3 секунди победата спечели именно той. Трети на 20.0 секунди зад Йегин  финала пресече Тодор Меченски (България, В-так рейсинг).

При Formula 1000 също беше много оспорвано и драматично от началото до финала.  Калоян Ангелов (Мото клуб Боляри, Хонда), Слободан Илчевски от Македония с Хонда и Тинтор Драженко (Сърбия, БМВ) , които бяха на първите три места от вчерашния 1-и кръг, така се класираха и днес. Ангелов направи най-бърза обиколка от двете квалификации с време – 1:22:8 и потегли от челото на решетката. Илчевски се залепи зад него и успя за радост на македонските фенове да изпревари в 6-тата обиколка Калоян, но радостта им беше твърде кратка защото след два завоя колонота се водеше пак от Калоян Ангелов. Опита няколко пъти атака Илчевски, но много сигурното каране на  българина го направи заслужено победител  и шампион за кръга в F1000.

В  Supersport 600 победата спечели Димитрис Каракостас (Гърция,Хонда ), който стана шампион и вчера. Пилотът застана на първото място след двете квалификации, правейки най-бърза обиколка за 1:21:1. Любопитно е, че още трима състезатели „влязоха” в това време , но с разлики в хилядните от секундата. Йонел Паскота (Румъния- 1:21:3), Боян Бончев (АИТ рейсинг тийм, Ямаха, 1:21:6) и Александър Георгиев (МСКА Плевен, Хонда, 1:21:8) се подредиха  на първите четири позиции според времената от квалификациите. Още от началото Каракостас поведе колоната , но при атака за лидерската позиция в средата на първата обиколка падна Бончев и не успя да продължи надпреварата. Паскота излезе втори, а Александър Георгиев стана трети. Гръцкият пилот се откъсна пред конкуренцията със сериозен аванс от 8 секунди, докато  Георгиев и Пламен Петров (Троян мото клуб) водеха борба до края за третото място. Представителят на плевенската мотоциклетна школа спечели мястото на подиума, завършвайки само на 0.3 секунди пред Петров. Втори се класира Паскота.

Най-очакваното състезание по традиция беше в SuperBike 1000 , където конкуренцията за първото място беше жестока. След вчерашната битка между Хараламбус Параскевопулос (Гърция, Ямаха) и Мартин Чой (БМВ, Еко БМВ рейсинг тийм) зрителите по трибуните изживяха спиращи дъха емоции през цялото време. От квалификациите с резултат 1:18:8 минути Параскевопулос застана на първата позиция на решетката, до него с 1:19:2 минути Роберт Морешан (Румъния, БМВ), а с трето време Мартин Чой- 1:19:5. Отличен старт за Чой и влезе първи в завоя , което беше и неговата тактика. Плътно зад него караше гръцкия пилот и постоянно търсеше възможност да изпревари Чой. Мартин не се даде, а напротив ,кара по изключителен начин до самия финал и бурно аплодиран от десетките ни сънародници пресече финала първи, оставайки на 0:03 секунди след себе си Параскевопулос. С победата си Мартин Чой показа , че се намира в чудесна форма и тази година със сигурност ще има добри резултати и класирания. Трети на подиума в Серес се качи друг представител на домакините Георгиу Маркенис. Той завърши на 13:8 секунди зад Чой.

Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки