Берое протегна ръце към втори трофей за сезона

Старозагорци със солиден аванс след първия финал с Куманово в Балканската лига

Берое протегна ръце към втори трофей за сезона

Берое е на крачка от спечелването на втори трофей за този сезон.

Два месеца след като спечелиха първата си Купа на България в историята „зелено-белите“ си осигуриха на 50% отличието и в Балканската лига, след успех над КК Куманово с 84:55 в първата финална среща в турнира. Вторият мач е след седмица в Македония, разликата обаче прави старозагорци твърд фаворит за краен успех.

Срещата се превърна в истински празник за спортните фенове в Стара Загора, а зала ДЗУ се оказа тясна да побере желаещите да видят историческия успех на тима.

Поканата на Берое да изгледат двубоя на живо уважиха президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, заместник-кметовете на община Стара Загора Красимира Чахова и Янчо Калоянов, президентът на клуба по лека атлетика Иван Колев и десетки представители на спортния и бизнес елит на града.

Фантастична атмосфера в спортното съоръжение създаде агитката на футболния Берое.

Пред екзалтираните фенове на Берое преди началото на двубоя пък гардът Шейн Гибсън получи приза за най-полезен играч на сезона в Балканската лига. Американецът стигна до трофея със средно 17,2 точки, 3,4 борби и 3,2 асистенции на мач.

Водени от Гибсън „зелено-белите“ стартираха силно срещата и спечелиха първата част с 20:12. Американският баскетболист на Берое пък се отчете с 9 точки.

Във втората част силно включване направи и Тихомир Желев. Непрекъснатата ротация на състава от страна на Любомир Минчев и великолепното представяне на всички играчи осигури на Берое аванс от 46:25 на почивката.

След паузата старозагорци се отпуснаха леко, но успяха да запазят аванса си въпреки минималния успех в третата четвърт само с една точка- 16:15. В последната част Берое доигра двубоя спокойно и единствено увеличаваше разликата си.

Двубоят пък се превърна в първата среща от всички 17, изиграни от Берое в Балканската лига, в която съперникът си тръгва с толкова малък точков актив. До този момент такъв бе тимът на Теодо, който в реванша от полуфиналите отбеляза едва 56 точки на „зелено-белите“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки