Григор пред завръщане в Топ 10

Първият мач на клей за сезона винаги е труден, заяви българинът в Маракеш

Григор пред завръщане в Топ 10

Първата ни ракета Григор Димитров може да се завърне в Топ 10 на световния тенис още в началото на следващата седмица. В момента бъл­гаринът заема 12-та по­зиция, но се очакват се­риозни размествания в ранглистата следващите дни. Причината е, че от актива на тенисистите ще отпаднат точките, спечелени от Мастърса в Монте Карло през 2016. Тогава турнирът се про­веде седмица по-рано. Така например победи­телят от преди година Рафа Надал ще загуби 1000 точки, които ще го отпратят на седмо мяс­то. Голямо отстъпление ще отбележи и финалис­тът от 2016 Гаел Монфис (номер 11), който ще за­губи 600 точки и ще се смъкне до 15-а позиция. Гришо пък отпадна ра­но миналата година в Монте Карло и няма точки за защита.

За да се завърне в Топ 10 Григор му е необходи­мо да стигне до финал в Маракеш. По този начин той би събрал 2940 точ­ки и би изместил от 10-ата позиция Джо-Вилф-рид Цонга, който в поне­делник ще бъде с актив 2905 точки.

Димитров коментира пред официалния сайт на АТР предстоящото си участие на турнира в Ма­ракеш. Българинът е поставен под номер 1 в основната схема на над­преварата в Мароко. "От няколко дни съм тук и имах възможност да се поразходя наоколо. Щастлив съм, че отново съм на корта и чакам първия си мач с нетър­пение. Съперникът ми, Томи Робредо, е много сериозен, а и първият мач на клей винаги е тру­ден", коментира Гришо.

Димитров и Робредо играят днес следобед.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки