Трима българи ще карат на Световното по мотокрос през уикенда

Мартин Чой вече е във Франция на Льо Ман

Трима българи ще карат на Световното по мотокрос през уикенда

След четири състезания извън стария континент, Световния шампионат по мотокрос се завръща обратно на Европейска земя за Grand prix Trentino в Италия този уикенд.  С нетърпение очакваме и завръщането на Петър Петров (Monster Energy Kawasaki MX2 team) и Майкъл Иванов (Vamo Racing team), които пропуснаха първите кръгове на шампионата поради контузии. Иван Петров (8biano Racing Team) досега нямаше късмета да отбележи точки в клас МХ2, но след чудесното представяне миналата седмица в италианския шампионат, пилотът показа отлична подготовка и мотивация.

 

За почитателите на Световния шампионат по мотокрос, БНТ HD с гост коментатор Мартин Тодоров, ще дадат отново възможност да наблюдаваме двата манша на клас МХ2 в неделя на Великден, от 14:10 и 17:10.

 

По същото време, но на 1200 километра разстояние Мартин Чой (Eko BMW Racing Team) пристигна на пистата Льо Ман във Франция за 40-тото юбилейно издание на епичното двадесет и четири часово състезание от Световния шампионат по издръжливост. След като през 2016, Чой дебютира на Льо Ман и написа нова страница в историята на мотоциклетния спорт не само за България, през 2017 предизвикателството пред него е още по-голямо. Машината под Чой и съотборниците му отново ще бъде с марката БМВ, а обиколките които ще трябва да направи екипа за 24 часа са близо 815 (през 2016 Чой направи сам над 420 от 618-те обиколки на отбора му).

 

Пожелаваме на Чой сила на духа и издръжливост като участието му ще можем да наблюдаваме по Евроспорт 2 в Събота, когато е старта от 15:15 до 17:30 и в неделя от 08:00 до 16:00 часа.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки