Червен картон предопредели "червената" победа на „Лаута” (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА с 4 от 4 при рефера Ставров този сезон

Червен картон предопредели "червената" победа на „Лаута” (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА записа втора победа в два мача от първата шестица, след като с човек повече се наложи с 2:1 над Локомотив в Пловдив. 
 
Бодуров изведе гостите с първия си гол за ЦСКА, а после удари и греда. Грешка на Рафа Перес позволи на Бакалов да изравни, преди Умарбаев да получи директен червен картон в 37-ата минута за удар без топка, което повиши до максимум напрежението на „Лаута”. 
 
Останал с 10 души, Локомотив прие играта в своята половина през втората част и допусна втори гол в 71-ата минута, дело на нападателя Густаво Кулма. „Червените” записват първа победа над „смърфовете” този сезон след 0:1 на „Армията” и 1:1 на „Лаута” съвсем наскоро. 
 
Реферът Станислав Ставров, превърнал се в главно действащо лице, свири четвърти мач на ЦСКА този сезон, като и в четирите червените са победители (4:0 с Берое, 1:0 със Славия, 2:1 с Монтана и 2:1 с Локо Пловдив сега). 
Иван Маринов-Маслара водеше „черно-белите” с лиценза на Стоян Колев след оставката на Едуард Ераносян, като Локо търсеше край на серията от три поредни загуби и пет мача без успех. 
 
Червените започнаха по-добре и още в 11-ата минута откриха резултата със статично положение. Кирил Десподов центрира от далечен фаул край тъчлинията, а в наказателното поле Бодуров насочи към далечния ъгъл, оплитайки в мрежата на неубедителния Илко Пиргов. 
 
Националният защитник отбеляза първото си попадение с екипа на ЦСКА-София, като това става в 9-ия му мач. 
 
Бодуров можеше да покачи в 22-ата минута с далечен изстрел, отбил се в левия страничен стълб и рикоширал в Пиргов, а Локомотив не успяваше да създаде опасност за вратата на Китанов. 
 
Грешка на Рафа Перес в центъра позволи на Локомотив да изравни резултата в 36-ата минута. Камбуров поде контрадействия и изведе по перфектен начин Димо Бакалов, който пусна покрай вратаря Китанов в близкия долен ъгъл за 1:1. 
 
Радостта на „черно-белите” обаче трая кратко, защото Умарбаев влезе в спречкване с Давид Шимао и получи директен червен картон. От повторението не можеше да се съди нищо. Смята се, че португалецът е провокирал таджика, който си бил послужил с лакът. Локомотив трябваше да играе с човек по-малко от 37-ата минута. 
 
Очаквано вратата на „черно-белите” бе подложена на обстрел в началото на втората част, но вратарят Пиргов и бранителите се справиха с опитите на Кулма и Педро. 
 
Най-чистата ситуация бе в 57-ата минута, когато Манолев пусна на близката греда и там Руи Педро подложи крак, пращайки в аут. 
 
Резервата Меркадо пък не успя да се възползва от неразбирателство в защитата на Локомотив в 68-ата минута, пращайки центриране на Манолев в аут при увиснали вратар и бранител.
 
Вторият гол на ЦСКА дойде в 71-ата минута. Кулма и Кубемба взаимодействаха пред наказателното поле и първият с отмерен удар в долния ляв ъгъл на Пиргов изведе червените отново напред в резултата.  
 
Колумбиецът се разписа за шести път този сезон, като прекъсна головата си суша, налегнала го от 1 декември 2016 г. (851 минути). 
 
С втората си поредна победа ЦСКА събра 52 точки, като изостава с 2 на Левски, който в петък гостува на Лудогорец. 
 
Локомотив записа четвърто последователно поражение и се нарежда шести с 39 точки. 
 

Championship Round


Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г.Р. Точки  
1 0 Лудогорец 27 21 4 2 69 : 20 49 67 Шампионска Лига Квалификации
2 0 Левски 27 16 6 5 43 : 17 26 54 УЕФА Лига Европа Квалификации
3 0 ЦСКА 28 15 7 6 40 : 18 22 52 Плейоф
4 0 Черно Море 27 12 7 8 31 : 27 4 43  
5 0 Дунав 27 11 8 8 33 : 31 2 41  
6 0 Локо Пд 28 10 9 9 36 : 37 -1 39

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки