Витоша с нова инициатива за децата

Костадин Ангелов, Виктор Венков и Росен Кирилов се опитаха по достъпен и интересен за децата начин да споделят полезни съвети и препоръки от богатия си опит

Витоша с нова инициатива за децата

Ръководството на Витоша (Бистрица) неведнъж заяви публично желанието си да се превърне в нещо повече от просто клуб – в едно истинско семейство. Като такова, хората, грижещи се за управлението и развитието му, са наясно, че трябва да полагат изключително големи грижи за най-ценния капитал, с който разполага – децата.

Без значение колко от тях ще станат професионални футболисти и един ден ще носят фланелката на Витоша, ръководството иска да гарантира, че преди всичко ще им помогне да се превърнат в добри хора. Защото всеобщото мнение на всички е, че научат ли своите деца да бъдат добри хора, да се трудят и да бъдат упорити, дори и да не е във футбола, успехът рано или късно ще стана неизменна част от житейския им път.

В тази връзка клубът пое инициативата да организира нестандартна среща с една от възрастовите групи – тази на родените през 2003 и 2004 година, водена от защитника Николай Христозов. Участие в нея взеха старши треньорът на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов, бившият национал и понастоящем негов асистент Росен Кирилов и футболният мениджър Виктор Венков.

Тримата се опитаха по достъпен и интересен за децата начин да споделят полезни съвети и препоръки от богатия си опит, който да бъде в помощ на талантите от школата. Предлагаме ви най-важното и ценно от това, което казаха тримата по време на срещата в Бистрица:

Костадин Ангелов: Най-същественото нещо в спорта е да не се предавате, да се борите и да бъдете добри хора. Научите ли се да правите това, ще бъдете успешни и в живота. Не е нужно да станете успешни футболисти, но не можете да бъдете успешни хора, ако не полагате усилия и не сте добри. Убеден съм, че вие ще имате повече поводи за радост от децата, които не тренират и не полагат усилия. Запомнете, че каквото давате, това и получавате. И нищо не може да направите и постигнете, ако го правите сами. Вие сте отбор, вие сте едно цяло. Подкрепяйте се и се борете заедно. Ще ви бъде трудно понякога, ще имате много препятствия, но с воля и дисциплина ще ги преодолеете.

Виктор Венков: Бъдете последователни, търпеливи и мислете в дългосрочен план. Ако искате да бъдете забелязани и привлечени от големи клубове, трябва да бъдете постоянни. Чуждестранните отбори наблюдават младите играчи с месеци, изпращат по няколко различни специалисти и едва след това, ако ви харесат, ви канят на пробен период. Дори и тогава обаче не е сигурно, че ще бъдете одобрени. Затова работете усърдно и нито за миг не се отпускайте. Събуждайте се с мисълта, че днес искате да сте най-добрият в халфовата линия, утре в отбора, вдругиден в групата, след седмица в България, а след две – в целия свят. Отивайте на всяка една тренировка с мисълта, че искате да бъдете най-добрият.

Росен Кирилов: Ако искате да имате успех на терена, трябва да бъдете уверени и дисциплинирани и да играете без страх. Аз не съм бил най-талантливият футболист. Най-талантливите от моето поколение обаче не станаха големи футболисти. Аз обаче бях много дисциплиниран и знаех какво искам - да играя футбол. Слава богу, успях да го направя на едно добро ниво. Излизайте на терена без страх. Футбол със страх не се играе. Вродените страхове са два - от високо и от шума. Всичко друго е проекция на вашето съзнание. Бъдете уверени и целеустремени и мислете позитивно.

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

Ахмедов от Спартак Вн се цели в рекорд

Вижте какъв

Киселичков: Добруджа трябва да играе така, както днес след почивката

„Изгубихме един мач точно за 10 минути през първото полувреме“

Марек ще продължи с победите на "Бончук" и срещу Дунав

Вижте подробности

Росен Кирилов: Чакат ни 6 тежки мача и трябва да сме амбицирани

"Второто полувреме трябва да признаем, че беше на Добруджа"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки