Верея за първи път спечели като гост в елита (ВИДЕО+СНИМКИ)

Верея победи Ботев с 1:0 в Коматево с ранен гол на Педро Еуженио, двата отбора влязоха в серия от четири мача помежду си

Верея за първи път спечели като гост в елита (ВИДЕО+СНИМКИ)

Верея постигна историческа първа победа като гост в българския елит след 1:0 над Ботев (Пд) във втория кръг на плейофите във втората осмица. Педро Еуженио донесе първия успех на Верея навън в Първа лига с гол в 16-ата минута. Георги Андонов удари греда на 3-4 метра от вратата сам срещу вратаря, а Ботев се събуди чак след 60-ата минута, но големи пропуски направиха Виана, Неделев, Косоко и Генев. Това беше първи епизод от общо 4-те сблъсъка между Ботев и Верея, които освен в плейофите за първенство, ще играят един срещу друг и в полуфиналите за Купата на България.

Ботев остана лидер в група А на втората осмица с 38 точки, но победата е много важна за Верея, който вече има 33 и измести Славия (31) от втората позиция, която дава шанс в баражите за Лига Европа, докато третото място води към битката за оцеляване. Монтана е отчайващо назад с 12 точки и е ясно, че ще играе в баражите за оцеляване.

В Коматево през първата част Ботев владееше топката в огромна част от времето, но не създаде нито едно опасно положение за гол. Играта беше накъсана от две контузии, две принудителни смени и много нарушения, довели до шест жълти картона до почивката.

Крум Стоянов се контузи още в 10-ата минута и беше сменен от Лазар Марин.

В 16-ата минута Верея поведе с гол сякаш от нищото. Ботев пресираше дълбоко в половината на съперника, но Виктор Генев се справи ужасно с изританата напред топка и изведе противник в лицето на Георги Андонов, който пусна надясно за Педро Еуженио и той майсторски финтира и отбеляза в далечния горен ляв ъгъл за 1:0.

Осман Балде на два пъти поиска лекарска помощ и в крайна сметка не може да продължи и Янислав Иванов влезе на негово място.

Верея можеше да води и с два гола, ако не беше огромен пропуск на Георги Андонов, който от 3-4 метра срещу Чворович удари лявата греда след чудесен пас по земя на Педро Еуженио отдясно в 42-ата минута.

На почивката Николай Киров пусна Омар Косоко на мястото на Антонио Вутов, който не се чувстваше никак комфортно срещу твърдата игра на гостите.

Един час почти беше изминал, когато Ботев най-сетне създаде голово положение, но ударът на Неделев по диагонала мина на сантиметри от дясната греда след хубав пас на Балтанов отляво навътре към наказателното поле. Верея отвърна с диагонал удар отдясно, който беше избит с пръсти от Чворович в корнер. След него вратарят лови и хвърли напред за Косоко, който ускори в бърза контра и намери вдясно от себе си Фернандо Виана, но деветката направи голям пропуск и би безхаберно далеч встрани.

Минута по-късно Виана профука второ положение един на един с вратаря и само негов съотборник му спести срама ударът му да излезе в тъч.

Тодор Неделев направи двойно подаване с Омар Косоко и видя как Аргилашки избива с крак изстрела му към близкия десен ъгъл. Резервата на Верея Янислав Иванов се контузи след това и беше заменен от Самуел Инкоом.

Омар Косоко стреля встрани, а Виктор Генев направи един последен голям пропуск с глава при удобно центриране на Неделев.

В сряда от 19:00 на „Трейс Арена” Верея приема Ботев в първия мач от полуфиналите за Купата на България.

Relegation Round, Group A

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Ботев Пд 28 11 5 12 -1 38
2 ФК Верея 28 9 6 13 -14 33
3 Славия 27 9 4 14 -14 31
4 Монтана 27 3 3 21 -39 12

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки