Спорни съдийски решения лишиха Берое от победа срещу Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пирин измъкна 1:1 в Стара Загора, съдията не изгони Макенджиев, а измислена засада спря домакините за гол

Спорни съдийски решения лишиха Берое от победа срещу Пирин (ВИДЕО+СНИМКИ)

В мач белязан от две много спорни съдийски решения Пирин измъкна 1:1 като гост на Берое и остана на върха в група 2 на плейофите във втората осмица на Първа лига. Съдията Николай Йорданов не показа червен картон на Благой Макенджиев за фаул срещу излизащия на празна врата Жуниор Мапуку, а после страничният съдия вдигна несъществуваща засада при пас за Мапуку зад защитата и обръщане към Боби Цонев пак на празна врата. Пирин поведе скоро след тези инциденти с гол на Димитър Благов след щастливи рикошети, а Берое изравни чрез Мапуку преди паузата след голяма грешка на Стилиян Николов.

Това е първото реми за Милен Радуканов начело на Пирин в десетия му мач.

Пирин остава лидер в група 2 с 38 точки и запазва аванса си от две пред Берое (36). Двата тима почти сигурно ще играят в баражите за място в Лига Европа, докато Нефтохимик (27) и Локомотив (Горна Оряховица) (26) са се запътили към баражите за оцеляване.

Днес Берое направи домакински натиск срещу „орлетата” на Радуканов, но два удара на Карачанаков не бяха точни, а Макенджиев изби с две ръце на сигурно изстрел на Мапуку от малък ъгъл отляво.

После дойде ред на много спорните съдийски решения. В 16-та минута Благой Макенджиев излезе извън наказателното поле да избива с глава пред Мапуку, но се размина и задържа нападателя с ръка, в противен случай той излизаше на празна врата. Съдията Николай Йорданов вдигна само жълт картон с довода, че Макенджиев не е бил последен в защита, защото успоредно до вратаря и Мапуку тичаше Стилиян Николов. Ферарио Спасов, щабът на Берое и публиката останаха крайно недоволни.

Мапуку после изведе Охене с хитър пас в наказателното поле, но Охене направи нещо като странен танц в гласене за удар и Макенджиев го затвори и изби шута.

В 23-ата минута дойде неоспорима грешка на единия страничен рефер. Ерик Почански пусна в коридор зад защитата за Мапуку, който подаде успоредно на празна врата за Борислав Цонев, но реферът от далечната страна неправилно развя флага за засада при паса към Мапуку.

Пирин поведе напук на логиката с първото си опасно положение. В 25-ата минута Берое сгреши при тъч в собствената половина, Станислав Костов овладя пред наказателното поле и пусна хитро между трима за Димитър Благов, чийто опит да копне над вратаря рикошира два пъти и мина зад голлинията, когато Асен Георгиев изчисти – 1:0.

Карачанаков засече с воле от въздуха центриране на Боби Цонев отдясно, но право в Макенджиев.

Берое все пак стигна до изравнителен гол преди почивката след грешка на Стилиян Николов. Мартин Райнов изрита силно напред една топка в 41-ата минута, Стилиян Николов много време се чуди как точно да изчисти и Мапуку го превари, с глава си поведе зад него, надбяга го и вкара в долния десен ъгъл за 1:1. След гола Милен Радуканов джентълменски поздрави Мапуку за 10-ия му гол за сезона.

Головите положения секнаха през втората част. Пирин опитваше да пресира по-високо, а в 74-ата минута избито центриране пред вратата на Берое падна удобно за Башлиев, но той пресили удара и прати много далеч от целта вътре от наказателното поле.

13 минути преди края Мапуку беше намерен с диагонален пас зад защитата, но докато се гласеше за воле резервата Тони Тасев се хвърли и изби удара като последен в отбрана.

Мапуку беше по-близо до победния гол в 81-ата минута от пряк свободен удар, но топката мина на косъм от лявата греда и облиза мрежата от външната страна, което донесе кратка измамна радост по трибуните.

С последния удар в мача Ради Кирилов можеше да донесе радостта за старозагорци, но изпрати леко встрани от дясната греда след избита към него топка при центриране от фаул и ремито се запази.

Relegation Round, Group B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Пирин 28 11 5 12 -5 38
2 Берое 28 10 6 12 -2 36
3 Нефтохимик 1962 Бургас 28 7 6 15 -11 27
4 Горна Оряховица 28 6 8 14 -16 26

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки