Въпреки контузията Тодор Спасов скочи в леговището на чудовището (ВИДЕО)

Контузия измъчва българския скачач Тодор Спасов, който в момента участва в четвъртия кръг от световните серии Red Bull Cliff Diving 2012

Въпреки контузията Тодор Спасов скочи в леговището на чудовището (ВИДЕО)
Контузия измъчва българския скачач Тодор Спасов, който в момента участва в четвъртия кръг от световните серии Red Bull Cliff Diving 2012. Надпреварата, по време на която се скача от извисяваща се на 27 метра над водата платформа, се провежда на ирландския остров Иниш Мор като финалният ден предстои.  
 
По програма състезателният уикенд, който се провежда в “леговището на чудовището” на най-известния ирландски остров Иниш Мор, трябваше да започне с ден за тренировки. Те обаче бяха отменени, тъй като метеорологичните условия не позволяваха провеждането им – вятър със скорост 80 км/ч, вълни високи 5-6 метра и температура от едва 15 градуса.
 
По същата причина – лоши климатични условия, стартът на следващия ден закъсня. За щастие времето се подобри и имаше тренировъчна сесия, последвана от първите два състезателни скока. По време на втория влезе в сила новият формат “лице в лице”, т. е. двама по двама участниците се съревноваваха за по-голям резултат. С точките и от третия им скок, който ще се проведе през последния ден, ще се реши кой отива на финал.
 
За съжаление, по време на ирландската надпревара, контузията на българския скачач Тодор Спасов (разтегнати сухожилия в областта на таза и бедрото), която получи в предходния кръг на Азорските острови, се усложни. Въпреки това той успя да изпълни и двата си скока и в момента се намира на 11 позиция във временното генерално класиране.
 
-          Времето най-накрая ни позволи да започнем състезанието – започна българският участник в сериите Тодор Спасов. – За жалост имам контузия от предходния кръг в Португалия, когато разтегнах сухожилия на таза и бедрото. Смятах, че ще премине по време на почивката между двата старта. В Иниш Мор обаче преди същинската надпревара направих тренировъчен скок от 7 метра и стана ясно, че не съм се възстановил. Болките бяха доста сериозни, но съм доволен, че въпреки всичко направих скоковете си и съм в състезанието. Надявам се утре всичко да е наред и да завърша успешно надпреварата.
 
През последния ден от състезанието участниците в сериите Red Bull Cliff Diving 2012 ще направят още два скока. Първият от тях отново ще е по формата “лице в лице”, а вторият ще е същинският финал. До него на база резултатите си ще бъдат допуснати само първите осем в класирането скачачи. Едва тогава ще стане ясно дали от четири кръга до момента ще имаме четирима различни победители.

ВИДЕО 
Малшанс лиши Мирослава Минчева от финал

На Световната купа по спортна стрелба в Баку

Без българи на полуфинала при мъжете на СК по модерен петобой в София

Вижте подробности

Мнацаканян спечели квота за Париж!

След като пребори китаец на полуфинала в Истанбул

Айк Мнацаканян е на крачка от олимпийска квота

Една победа дели българският национал от Париж

С банковите пакети от Fibank клиентите пестят от такси

Над 60 лв. годишно спестява пакетът „Моят избор онлайн“, който може да бъде открит и изцяло онлайн – през дистанционното банкиране на банката

"Арена Бургас" впечатли Европейската конфедерация по стрелба

България и Бургас кандидатстват за Европейско първенство

Георги Глушков награди медалистите от европейските първенства по бокс

Тези постижения са плод на много труд, каза спортният министър

България с 9 медала на Европейското по канадска

Два от тях са златни

Олимпийският огън пристигна в Марсилия

И бе посрещнат от 150 000 души

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки