Нешвил изхвърли още в първия кръг лидера в Западната конференция Чикаго

Питсбърг Пингуинс елиминира Калъмбъс с 4-1 победи, като в петата среща спечели с 5:2 на свой терен

Нешвил изхвърли още в първия кръг лидера в Западната конференция Чикаго

Роман Йози вкара два гола, а вратарят Пека Рине спаси 30 удара при успеха с 4:1 на Нешвил над водача в Западната конференция Чикаго и го отстрани с 4-0 победи в серията. Колтън Сайсънс също се разписа, както и Виктор Арвидсон добави на празна врата. Водени от вратаря си Рине, който в първите два мача не пусна гол, защитата на Придейтърс се справи чудесно и за 13 периода допусна едва три попадения.

Във втория кръг на елиминациите в Западната конференция Нешвил ще играе с победителя от двойката Сейнт Луис- Минесота. Блус водят с 3-1 към момента, а петата среща е в събота в Минеаполис.

Чикаго пък става първият отбор, който е номер 1 в листата за плейофите, който си тръгва още на старта след Лос Анджелис Кингс, отпаднал от Ванкувър през 2012-а година. Иначе Блекхоукс и миналата година приключиха още в първия етап на елиминациите.

Питсбърг Пингуинс елиминира Калъмбъс с 4-1 победи, като в петата среща спечели с 5:2 на свой терен. Сидни Кросби и Скот Уилсън се разписаха за победителите в рамките на 51 секунди в третата част, което се оказа решитгелния момент в мача. Брайън Ръст вкара два пъти за Пингвините, Фил Кесел също беше точен при второто попадение за тима. Вратарят на защитаващите титлата си Питсбърг Марк-Андре Фльори спаси невероятните 49 удара, на които беше подложен. Следващият им съперник е победителят от двубоя Торонто- Вашингтон.

Ню Йорк Рейнджърс е само на една победа от класиране за полуфиналите на Изток, след като спечели с 3:2 като гост на Монреал след продължение. Майка Зибанеджад донесе успеха на Рейнджърс в 14:22 минута на продължението и сега резултатът е 3-2 победи в тяхна полза.
Крис Крайдер стреля, шайбата се отклони в стика на Алексей Емелин и попадна в Зибанеджад, който не пропусна. Другите две точни шайби в мрежата на Монреал пратиха Йеспер Фаст и Брейди Скей. Артури Лехконен се разписа за Монреал и подаде на Брендън Галахър през първата част.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:

Източна конференция - плейофи, първи кръг:
Монреал- НЮ Йорк Рейнджърс 2:3
* Ню Йорк Рейнджърс води в серията с 3-2 победи

Питсбърг- Калъмбъс 5:2
* Питсбърг спечели серията с 4-1 победи

Западна конференция, плейофи - първи кръг:
Нешвил- Чикаго 4:1
* Нешвил спечели серията с 4-0 победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки