Рейнджърс отново елиминира Монреал в плейофите (ВИДЕО)

Едмънтън с първи успех в елиминациите от 2006 година

Рейнджърс отново елиминира Монреал в плейофите (ВИДЕО)

Ню Йорк Рейнджърс се наложи над гостуващия Монреал с 3:1 и елиминира съперника с 4:2 победи в първия кръг на плейофите в Националната хокейна лига. Матс Дзукарело се разписа два пъти, Дерек Степан също вкара, а вратарят Хенрик Лундквист завърши с 27 спасявания за успеха.

Алексей Емелин вкара почетното попадение за канадците, които спечелиха титлата в Атлантическата дивизия през редовния сезон, но отпаднаха от Рейнджърс в плейофите за втори път в последните четири сезона.

Ню Йорк очаква победителя от двубоя между Бостън и Отава на полуфиналите в Източната конференция. Канадците водят с 3:2 победи в тази серия. Магнус Пааярви реализира първия гол в кариерата си в плейофите в 9:42 минути на продължението, а Сейнт Луис спечели с 4:3 като гост на Минесота, с което елиминира съперника в пет мача в първия кръг на Запад.

Вратарят Джейк Алън отрази 34 удара, Владимир Тарасенко, Александър Стеен и Пол Щастни се разписаха в редовното време, а Йори Лехтера и Джейдън Шоурц добавиха по две асистенции за успеха.

Домакините наваксаха изоставане от 1:3 в последните 9:22 минути на редовното време с попадения на Мику Койву е Джейсън Закър, но за повече нямаха сили. Райън Сатър също вкара за Минесота в края на първия период.

Едмънтън също се класира за полуфиналите на Запад след успех с 3:1 над домакина Сан Хосе, с което спечели серията с 4:2 победи. Леон Драйзатл и Антон Слепишов вкараха първите си попадения в плейофите в началото на втората част, а Конър МакДейвид реши всичко на празна врата по-малко от секунда преди сирената. Вратарят Кам Талбот завърши с 27 спасявания.

Така Едмънтън записа първа победа в следсезонните елиминациите от 2006 година, когато игра финал за купа "Стенли". Патрик Марло вкара почетния гол за домакините в 12:12 минута на третия период.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки