Ботев (Пд) отнесе албанци с 3:0 пред 8 000 на стадион "Пловдив" /ВИДЕО+СНИМКИ/

Тодор Неделев и Иван Цветков бележат, "канарите" удрят две греди, феновете нахлуват на терена

Ботев (Пд) отнесе албанци с 3:0 пред 8 000 на стадион "Пловдив" /ВИДЕО+СНИМКИ/

Ботев (Пловдив) победи с 3:0 албанския Теута в последна контрола преди началото на първенството в А група. Тодор Неделев и Иван Цветков вкараха за Ботев, а Хета от гостите си наниза автогол. "Канарите" се отчетоха и с две греди, а бившият играч на ЦСКА Станислав Костов пропусна дузпа.

Около 8000 „бултраси” гледаха официалното представяне на Ботев на стадион "Пловдив", но малко поразвалиха футболния празник. Част от феновете си позволиха да нахлуят на стадиона, удариха стража на Теута и заформиха сбиване помежду си в края на мача. Наложи се частната охранителна компания, която пазеше реда на мача, да се намесва решително.

Ботев поведе при първата си възможност за гол. В 6-ата минута Вандер Виейра намери Тодор Неделев и младежкият национал се разписа с десния крак за 1:0.

В 27-ата минута комбинация между Цветков и Неделев завърши с остро центриране на младока, което бе засечено от капитана на Теута Хета и топката спря в мрежата на албанците – автогол и 2:0.

Пет минути по-късно и Цветков успя да се разпише, след като с плонж засече центриране на Енрике.

Костадин Дяков нацели греда в края на първите 45 минути.

В началото на втората част "жълто-черните" получиха право да изпълнят дузпа, но резервата Станислав Костов се изложи от бялата точка. До края на мача домакините удариха още една греда, но не можаха да отбележат повече голове.

След седмица Ботев приема Славия на старта на новото първенство в "А" група.

Ботев (Пд) - Теута 3:0
1:0 6’ Неделев
2:0 27’ Хета (автогол)
3:0 32’ Цветков

БОТЕВ: Шеткукс, Станчев, Караславов, Грънчаров, Артур Енрике, Иршак, Огнянов, Дяков, Неделев, Цветков, Виейра (Иванов, Христов, Марин, Атанасов, Паласуелос, Костов, Димитров, Чобанов, Терзиев)

Теута: Ходжа, Да Силва, Хета, Р.Ходжа, Фатай, А.Ходжа, Доски, Пашири, Белиати, Елим Шери, Лика

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки