Четирима осъдени в делото с Яблонски

Разследването за черно тото в Чехия, в което един от основните заподозряни е защитникът на Левски, продължава с нови разкрития

Четирима осъдени в делото с Яблонски
Разследването за черно тото в Чехия, в което един от основните заподозряни е защитникът на Левски Давид Яблонски, продължава с нови разкрития. В понеделник се проведе поредното заседание по делото в съда в Страконице се яви като свидетел настоящият футболист на Слован Либерец и бивш младежки национал Егон Вуш, тъй като полицията е засякла SMS до неговия номер. 
 
„Писаха ми за броя на головете, отговорих, че това не ме интересува", свидетелства чехът. 
 
Скандалът  е свързан с мач за националната купа между Теплице и скромния Домажличе, като азиатската мафия се е опитала да влияе на броя на головете в мача. За мача от 2012 г. са разследвани общо 22-ма футболисти, сред които е и Ян Ханзал, чийто телефон е бил подслушван. На групата около Ханзал бил сътрудничил и Давид Яблонски, който в понеделник не се яви в съда, защото се готви в София за дербито с ЦСКА-София.
 
От обвинените 22-ма има четирима, които вече се съгласиха на условни присъди. Това са Карел Кодеш, Ярослав Шалупа, Витежлав Брожик и Михал Каник.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки