Стилиян Петров и Димитър Бербатов отново заедно на "Васил Левски"

Стенли се присъединява към отбора на Берба за шоуто на 14 юни

Стилиян Петров и Димитър Бербатов отново заедно на "Васил Левски"
14 юни ще бъде един много специален ден, защото "Смелото сърце" на българския футбол - Стилиян Петров, ще излезе на терена за първи път пред родна публика след спечелването на битката с левкемията.
 
Стенли е поредното голямо име, което се присъединява към звездния отбор на Димитър Бербатов за благотворителния мач срещу селекцията на Луиш Фиго.

Стилиян и Бербатов ще играят рамо до рамо за първи път от 2010 г., когато нападателят се отказа от националния отбор. Двамата заедно полагат основите на бляскавите си кариери в ЦСКА, а приятелството им си остава силно и до днес, като Берба бе сред хората, оказали най-голяма подкрепа на халфа по време на борбата му с коварната болест. 

Петров е вторият българин след Христо Стоичков, който ще стане част от грандиозния двубой на Националния стадион "Васил Левски".

Стенли е носител на приза Футболист номер 1 на България за 2003 г. Той наследява капитанската лента на националния ни отбор след отказването на Красимир Балъков през 2003 г. Рекордьор е по мачове с фланелката на "трикольорите" - 105. В тях отбелязва 8 гола.
 
Полузащитникът започва кариерата си в "Монтана", а на 18-годишна възраст преминава в ЦСКА. През 1999 г. прави трансфер в "Селтик", където остава до 2006 г. През 2001 г. е избран за Най-добър млад играч в шотландското първенство.

За осемте си години на "Селтик Парк" става четири пъти шампион на Шотландия, три пъти вдига Купата на страната и три пъти триумфира в турнира за Купата на Лигата. Стан бе основна фигура в състава на "детелините" и със самоотвержената си игра се превърна в любимец на феновете. Той има 228 мача с екипа на гранда от Глазгоу, в които се разписва общо 55 пъти.

От "Селтик" преминава в "Астън Вила", където се събира с бившия си мениджър Мартин О'Нийл и взима капитанската лента. До принудителното си отказване от футбола през 2013 г. има 185 мача за бирмингамци и 9 гола.

Стилиян Петров е истински боец. Доказвал го е многократно на терена, но и извън него. През март 2012 г. получава най-лошата новина - страда от остра форма на левкемия. Това го принуждава да сложи край на професионалната си кариера по-рано от очакваното, за да започне една нова и много по-тежка битка - за живота си.

И той успява. Четири години по-късно излиза победител от челния сблъсък с коварната болест, сваля почти 40 килограма и се готви за нови подвизи по футболните терени.

Стан ще се присъедини към Христо Стоичков и бившите съотборници на Бербо в "Манчестър Юнайтед" - Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Едвин Ван Дер Сар, Неманя Видич, Патрис Евра, които вече потвърдиха участието си в шоуто на 14 юни.
 
В състава на Луиш Фиго пък ще бъдат Роберто Карлош, Робер Пирес, Деко, Толдо, Леман, Мичел Салгадо и Максуел.
 
Благотворителният мач ще бъде излъчен пряко по bTV Action на 14 юни от 18:00 ч.

 

 

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки