ЦСКА разби Пирин (Разлог) и е на полуфинал за Купата

Така ЦСКА зае първото място в групата и се класира безапелационно на полуфинала

ЦСКА разби Пирин (Разлог) и е на полуфинал за Купата

Мъжкият волейболен тим на ЦСКА разби Пирин (Разлог) с 3:1 и е на полуфинал за Купата на България.

Първият гейм стартира равностойно, но след първоначалната размяна на точки, възпитаниците на Александър Попов взеха бързо аванс, който нарастна до двуцифрена разлика в края на гейма, който завърши 25:15. Картината се повтори почти буквално във втората част, където волейболистите на Пирин държаха равенството в първите минути, но след това агресивният сервис и стабилната блокада на армейците доведоха до 25:17. В първите два гейма червените реализираха цели 22 точки при свои сервис, а най-дългата им серия бе от пет поредни точки.

Третата част започна за първи път с превес в точките за Пирин. Александър Попов направи и няколко смени, за да даде почивка на свои състезатели. Окуражаваните отново от солидна червена агитка армейци, обаче бързо заличиха разликата. За разлика от първите две части Пирин успя да се задържи в гейма и на второто техническо прекъсване резултатът набъбна до 16:12. Към края на гейма армейците съвсем загубиха концентрация, докато съставът от Разлог започна да играе по-силно и разликата се увеличи още, за да се стигне до 18:25.

Четвъртият гейм започна сходно на третия и съставът на Пирин (Разлог) през по-голямата част от игровото време водеше в резултата. В крайна сметка по-високата класа на червените си каза думата и в заключителната част те обърнаха гейма и затвориха мача на 23.

Така ЦСКА зае първото място в групата и се класира безапелационно на полуфинала. Армейците ще срещнат втория отбор от другата група, където първото място ще бъде решено в прекия двубой между Нефтохимик 2010 и домакините от Добруджа. 

Пирин (Разлог) - ЦСКА 1:3 (15:25, 17:25, 25:18, 23:25)

ЦСКА: 1.Пламен Шекерджиев, 2.Христо Цветанов, 7.Яни Георгиев, 11.Красимир Георгиев, 12.Смилен Мляков, 18.Владимир Станков, 13.Мартин Божилов - либеро
Старши треньор: Александър Попов 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки