Лудогорец с куп резерви за протоколен реванш в Ловеч

Шампионите умуват да дадат първи минути на капитана Дяков

Лудогорец с куп резерви за протоколен реванш в Ловеч

Литекс приема днес Лудогорец в полуфинал-реванш за Купата на България.

Двубоят на Градския стадион в Ловеч обаче е с протоколна стойност, след като разградчани спечелиха с 4:0 у дома преди седмица. Те пропуснаха и още по-изразителен успех. Силни изяви през второто полувреме имаше вратарят на оранжевите Диян Бълков.

Така днешната визита в града край Покрития мост ще се превърне в екскурзия за възпитаниците на Георги Дерменджиев. Старши треньорът на орлите, подобно на първия мач, ще заложи на голяма част от резервите. Титулярите ще получат почивка.

В понеделник (1 май, 20:00 часа) Лудогорец приема Черно море. Това ще е отлична възможност за останалите да покажат, че заслужават по-голямо доверие от специалиста.

На вратата отново ще е юношата Даниел Наумов. Новоизлюпеният национал Александър Василев пак ще действа на левия бек. Отдясно ще е Лукас Саша.

В средата на терена до Кампаняро ще си партнира най-вероятно с Анисе. Възможно е Дерменджиев да заложи на още един юноша - Ивайло Климентов (19 г.), който все по-често попада в групата напоследък.

По крилата ще са Мисиджан отляво и Лукоки отдясно. Напред ще са бразилците Жоао Паоло и Жуниор Кишада. Румънецът Кешерю ще остане резерва в трети пореден двубой след първата среща с Литекс и дербито с червените миналата неделя.

Треньорският щаб на разградчани умува дали да даде първи минути на капитана Светослав Дяков. В последния мач с ЦСКА на "Армията" той за първи път бе в групата.

Националът се контузи при разгрома с 5:0 над Локомотив Горна Оряховица на 12 март и пропусна световната квалификация с Холандия (25 март). Оттогава Дяков не е играл.

Любопитното е, че въпреки петте си титли до момента, Лудогорец има само два финала за Купата на България, като печели и двата. През 2012-а побеждава Локо Пловдив с 2:1 в Бургас, а две години по-късно, пак на "Лазур", надиграва с 1:0 Ботев Пловдив. Този сезон разградчани са се устремили към трети дубъл.

Леао вярва в обрата над Рома в Лига Европа

Звездата на Милан заяви, че е намерил радостта да се справя добре

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки